Publications

Marisa DI MATTEO Publications


2014
Abstract in Atti di convegno
Monitoring of drying moisture profiles in pears by portable non invasive NMR.
In: XII International Conference on the Applications of Magnetic Resonance in Food Science: Defining Food by Magnetic Resonance Pag.1-1
XII International Conference on the Applications of Magnetic Resonance in Food Science: Defining Food by Magnetic Resonance
Cesena 20-23 maggio 2014
Noemi Proietti; Giuseppina Adiletta; Marisa Di Matteo; Paola Russo; Donatella Capitani; Anatoly P. Sobolev; Luisa Mannina.
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Articolo in rivista
Moisture migration by magnetic resonance imaging duringeggplant drying: a preliminary study
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY. Vol. 49. Pag.2602-2609
ISSN:0950-5423.
Giuseppina Adiletta; Gerardo Iannone; Paola Russo; Giovanni Patimo; Salvatore De Pasquale; Marisa Di Matteo
Digital Object Identifier (DOI): 10.1111/ijfs.12591
Codice identificativo ISI: WOS:000344528200010
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84939266741
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Articolo in rivista
Polyphenol composition and antioxidant activity of different grass pea (Lathyrus sativus), lentils (Lens culinaris), and chickpea (Cicer arietinum) ecotypes of the Campania region (Southern Italy)
JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS. Vol. 7. Pag.551-557
ISSN:1756-4646.
Florinda Fratianni; Federica Cardinalea; Autilia Cozzolino;Tiziana Granese; Donatella Albanese; Marisa Di Matteo; Massimo Zaccardelli; Raffaele Coppola; Filomena Nazzaro
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jff.2013.12.030
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84898045034
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Articolo in rivista
Optimisation of Glucose Biosensors Based on Sol-Gel Entrapment and Prussian Blue-Modified Screen-Printed Electrodes for Real Food Analysis
FOOD ANALYTICAL METHODS. Pag.1002-1008
ISSN:1936-9751.
Albanese D.; Sannini A.; Malvano; F.; Pilloton; R.; Di Matteo M.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s12161-013-9705-6
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84897915520
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Articolo in rivista
A Doped Polyaniline Modified Electrode Amperometric Biosensor for Gluconic Acid Determination in Grapes
SENSORS. Vol. 14. Pag.11097-11109
ISSN:1424-8220.
D. Albanese; F. Malvano; A. Sannini; R. Pilloton; M. Di Matteo
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/s140611097
Codice identificativo ISI: 000338635600087
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84903131725
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Articolo in rivista
Tomato peel drying and carotenoids stability of the extracts
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY. Pag.2458-2463
ISSN:0950-5423.
ALBANESE, DONATELLA; ADILETTA, GIUSEPPINA; D'ACUNTO, MARIANTONIETTA; Luciano, Cinquanta; DI MATTEO, Marisa
Digital Object Identifier (DOI): 10.1111/ijfs.12602
Codice identificativo ISI: WOS:000343818700015
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84908502913
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Contributo in Atti di convegno
Caratterizzazione di ecotipi di meloni campani.
In: Ricerche e Innovazioni nell'industria alimentare Pinerolo, Italia Chiriotti Editori Vol.XI, Pag.232-238
ISBN:9788896027196
Congresso italiano di scienza e tecnologia degli alimenti
Fiera Milano - Rho 21-22 maggio 2013
Loredana, Liguori; Francesco, Raimo; Paola, Orilio; Donatella, Albanese; Marisa, Di Matteo
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Contributo in Atti di convegno
Caratterizzazione di mini angurie da coltivazioni innovative.
In: Ricerche e Innovazione nell'industria alimentare Pinerolo, Italia Chiriotti Editori Vol.XI, Pag.255-260
ISBN:9788896027196
congresso italiano di scienza e tecnologia degli alimenti
Fiera Milano - Rho 21-22 maggio 2013
Loredana, Liguori; Catello, Pane; Massimo, Zaccardelli; Orsola, Cossia; Paola, Orilio; Donatella, Albanese; Marisa, Di Matteo
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Contributo in Atti di convegno
Drying Kinetics, Quality Changes and Shrinkage of Two Grape varieties of Italy..
In: Applied Mechanics and Materials Trans Tech Publications Vol.553, Pag.362-366
1st Australasian Conference on Computational Mechanics
Sydney 3-4 ottobre, 2013
W. Senadeera; G. Adiletta; M. Di Matteo; P. Russo
Digital Object Identifier (DOI): 10.4028/www.scientific.net/AMM.553.362
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Contributo in Atti di convegno
Caratterizzazione della frazione aromatica di ecotipi campani di aglio..
In: Ricerche e Innovazioni nell'industria alimentare Pinerolo, Italia Chiriotti Editori Vol.XI, Pag.238-243
ISBN:9788896027196
Congresso Italiano di §Scienza e Tecnologia degli Alimenti
Fiera Milano, Rho 21-22 maggio 2013
Rosa, Califano; Loredana, Liguori; Donatella, Albanese; Marisa, Di Matteo
Show it in Product Database (IRIS)
2014
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Caratterizzazione e valorizzazione di cascami dell’industria del pomodoro.
In Ricerca e Innovazione nell'Industria Alimentare Pag.275-281 Pinerolo CHIRIOTTI EDITORI.
ISBN:9788896027196
Giuseppina Adiletta; Mariantonietta D’Acunto; Donatella Albanese; Marisa Di Matteo
Show it in Product Database (IRIS)