Pubblicazioni

Giuseppina AUTORE Pubblicazioni


2018
Articolo in rivista
AST-120 Reduces Neuroinflammation Induced by Indoxyl Sulfate in Glial Cells
JOURNAL OF CLINICAL MEDICINE. Vol. 7. Pag.365-387
ISSN:2077-0383.
Adesso, Simona; Paterniti, Irene; Cuzzocrea, Salvatore; Fujioka, Masaki; Autore, Giuseppina; Magnus, Tim; Pinto, Aldo; Marzocco, Stefania
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/jcm7100365
Codice identificativo ISI: WOS:000448819000073
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Effects of water deficit and rehydration on antioxidant and anti-inflammatory activities in methanolic root barks extracts of Rhus tripartitum and Periploca laevigata subsp. angustifolia
INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS. Vol. 111. Pag.353-359
ISSN:0926-6690.
Ncib, Sihem; Boukhris, Maher; Lefi, Elkadri; Adesso, Simona; Autore, Giuseppina; Marzocco, Stefania; Hanchi, Belgacem
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.indcrop.2017.10.034
Codice identificativo ISI: WOS:000419407600045
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85032446240
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Supplementation of Short-Chain Fatty Acid, Sodium Propionate, in Patients on Maintenance Hemodialysis: Beneficial Effects on Inflammatory Parameters and Gut-Derived Uremic Toxins, A Pilot Study (PLAN Study)
JOURNAL OF CLINICAL MEDICINE. Vol. 7. Pag.315-327
ISSN:2077-0383.
Marzocco, Stefania; Fazeli, Gholamreza; Di Micco, Lucia; Autore, Giuseppina; Adesso, Simona; DAL PIAZ, Fabrizio; Heidland, August; Di Iorio, Biagio
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/jcm7100315
Codice identificativo ISI: WOS:000448819000023
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Antioxidant properties of buffalo-milk dairy products: A β-Lg peptide released after gastrointestinal digestion of buffalo ricotta cheese reduces oxidative stress in intestinal epithelial cells
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES. Vol. 19. Pag.1-14
ISSN:1661-6596.
Basilicata, Manuela Giovanna; Pepe, Giacomo; Adesso, Simona; Ostacolo, Carmine; Sala, Marina; Sommella, Eduardo; Scala, Maria Carmina; Messore, Antonella; Autore, Giuseppina; Marzocco, Stefania; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/ijms19071955
Codice identificativo ISI: WOS:000442807400134
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85049666985
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Polyphenolic extract from tarocco (Citrus sinensis l. osbeck) clone “lempso” exerts anti-inflammatory and antioxidant effects via NF-KB and Nrf-2 activation in murine macrophages
NUTRIENTS. Vol. 10. Pag.1961-1972
ISSN:2072-6643.
Pepe, Giacomo; Sommella, Eduardo; Cianciarulo, Donato; Ostacolo, Carmine; Manfra, Michele; Di Sarno, Veronica; Musella, Simona; Russo, Mariateresa; Messore, Antonella; Parrino, Barbara; Bertamino, Alessia; Autore, Giuseppina; Marzocco, Stefania; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/nu10121961
Codice identificativo ISI: WOS:000455073200142
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85058759156
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Astragalus membranaceus extract attenuates inflammation and oxidative stress in intestinal epithelial cells via NF-κB activation and Nrf2 response
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES. Vol. 19. Pag.800-813
ISSN:1661-6596.
Adesso, Simona; Russo, Rosario; Quaroni, Andrea; Autore, Giuseppina; Marzocco, Stefania
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/ijms19030800
Codice identificativo ISI: WOS:000428309800157
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85044099642
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)