LUIGI SCHIAVO | Progetti
LUIGI SCHIAVO Progetti
3 Progetti di ricerca
Filtro
Dietetica applicata alle scienze medico-chirurgiche e alla chirurgia dell'obesità
Struttura | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Responsabile | SCHIAVO LUIGI (Coordinatore Progetto) | |
Tipo di finanziamento | Fondi dell'ateneo | |
Finanziatori | Università degli Studi di SALERNO | |
Importo | 1.549,37 euro | |
Periodo | 3 Agosto 2020 - 3 Settembre 2040 | |
Dettaglio |
The Project aims to design and develop micronutrient supplements or foods for special medical purposes, especially formulated for patients who undergoing BMS. In particular, the project main aims will be as follow: 1. Evaluation of significative modifications in post-BMS patients metabolism by metabolomic analyses. 2. Identify those patients who develop post-BMS micronutrient deficiencies despite
Struttura | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Responsabile | SCHIAVO LUIGI (Coordinatore Progetto) | |
Tipo di finanziamento | Fondi dell'ateneo | |
Finanziatori | Università degli Studi di SALERNO | |
Importo | 1.158,18 euro | |
Periodo | 25 Novembre 2024 - 25 Novembre 2027 | |
Dettaglio |
The aim of the present study will be to assess the safety and effectiveness of a 4-week low calorie ready-to-eat ketogenic products as preoperative care treatment in patients with obesity scheduled for bariatric surgery
Struttura | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Responsabile | SCHIAVO LUIGI (Coordinatore Progetto) | |
Tipo di finanziamento | Fondi dell'ateneo | |
Finanziatori | Università degli Studi di SALERNO | |
Importo | 1.879,03 euro | |
Periodo | 31 Luglio 2023 - 31 Luglio 2026 | |
Dettaglio |
Fonte dati U-GOV dal 1 Gennaio 2013