Pubblicazioni

Sonia PIACENTE Pubblicazioni


2021
Articolo in rivista
Effects of bio-fertilizers on the production of specialized metabolites in Salvia officinalis L. leaves: An analytical approach based on LC-ESI/LTQ-Orbitrap/MS and multivariate data analysis
JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS. Vol. 197 (113951). Pag.1-10
ISSN:0731-7085.
Rahmani Samani, M.; D'Urso, G.; Montoro, P.; Ghasemi Pirbalouti, A.; Piacente, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jpba.2021.113951
Codice identificativo ISI: WOS:000636650600016
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85100752499
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Lc-esi/ltqorbitrap/ms metabolomic analysis of fennel waste (Foeniculum vulgare mill.) as a byproduct rich in bioactive compounds
FOODS. Vol. 10 (1893). Pag.1-16
ISSN:2304-8158.
Crescenzi, M. A.; D'urso, G.; Piacente, S.; Montoro, P.
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/foods10081893
Codice identificativo ISI: WOS:000689151700001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85113219768
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Antioxidant and in vitro preliminary anti‐inflammatory activity of castanea sativa (Italian cultivar “marrone di roccadaspide” pgi) burs, leaves and chestnuts extracts and their metabolite profiles by lc‐esi/ltqorbitrap/ms/ms
ANTIOXIDANTS. Vol. 10. Pag.1-22
ISSN:2076-3921.
Cerulli, A.; Napolitano, A.; Hosek, J.; Masullo, M.; Pizza, C.; Piacente, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/antiox10020278
Codice identificativo ISI: WOS:000622063300001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85100691989
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Terpenoid Constituents of Perovskia artemisioides Aerial Parts with Inhibitory Effects on Bacterial Biofilm Growth
JOURNAL OF NATURAL PRODUCTS. Vol. 84. Pag.26-36
ISSN:0163-3864.
Sadeghi, Z.; Masullo, M.; Cerulli, A.; Nazzaro, F.; Farimani, M. M.; Piacente, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/acs.jnatprod.0c00832
Codice identificativo ISI: WOS:000613247300004
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85100135673
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Secondary metabolites from Scutellaria brevibracteata subsp. subvelutina and their in vitro anti-inflammatory activities
SOUTH AFRICAN JOURNAL OF BOTANY. Vol. 139. Pag.12-18
ISSN:0254-6299.
Erdogan, M.; Konya, R.; Ozhan, Y.; Sipahi, H.; Cinbilgel, I.; Masullo, M.; Piacente, S.; Kirmizibekmez, H.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.sajb.2021.01.028
Codice identificativo ISI: WOS:000662214400003
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85101395810
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Giffonins, Antioxidant Diarylheptanoids from Corylus avellana, and Their Ability to Prevent Oxidative Changes in Human Plasma Proteins
JOURNAL OF NATURAL PRODUCTS. Vol. 84. Pag.646-653
ISSN:0163-3864.
Masullo, M.; Lauro, G.; Cerulli, A.; Kontek, B.; Olas, B.; Bifulco, G.; Piacente, S.; Pizza, C.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/acs.jnatprod.0c01251
Codice identificativo ISI: WOS:000635469000010
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85102048391
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
LC-ESI/HRMS analysis of glucosinolates, oxylipins and phenols in Italian rocket salad (Diplotaxis erucoides subsp. erucoides (L.) DC.) and evaluation of its healthy potential
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE. Vol. 101. Pag.5872-5879
ISSN:0022-5142.
Loizzo, M. R.; Napolitano, A.; Bruno, M.; Geraci, A.; Schicchi, R.; Leporini, M.; Tundis, R.; Piacente, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/jsfa.11239
Codice identificativo ISI: WOS:000639946300001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85104338075
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Metabolite Profile and In Vitro Beneficial Effects of Black Garlic (Allium sativum L.) Polar Extract
NUTRIENTS. Vol. 13, 2771. Pag.1-17
ISSN:2072-6643.
Bontempo, P.; Stiuso, P.; Lama, S.; Napolitano, A.; Piacente, S.; Altucci, L.; Molinari, A. M.; De Masi, L.; Rigano, D.
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/nu13082771
Codice identificativo ISI: WOS:000690139200001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85112344246
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Almond (Prunus dulcis cv. casteltermini) skin confectionery by-products: New opportunity for the development of a functional blackberry (Rubus ulmifolius schott) jam
ANTIOXIDANTS. Vol. 10, 1218. Pag.1-19
ISSN:2076-3921.
Loizzo, M. R.; Tundis, R.; Leporini, M.; D'urso, G.; Candela, R. G.; Falco, T.; Piacente, S.; Bruno, M.; Sottile, F.
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/antiox10081218
Codice identificativo ISI: WOS:000688747200001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85111580715
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Assessment of volatile compounds as potential markers of water deficit stress of two wild ecotypes of Salvia reuterana Boiss
JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS. Vol. 100. Pag.1-19
ISSN:0889-1575.
Cozzolino, R.; Mari, A.; Ramezani, S.; Martignetti, A.; Piacente, S.; De Giulio, B.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jfca.2021.103939
Codice identificativo ISI: WOS:000651454400010
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85104478615
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Pouteria lucuma pulp and skin: In depth chemical profile and evaluation of antioxidant activity
MOLECULES. Vol. 26, 5236. Pag.1-13
ISSN:1420-3049.
Masullo, M.; Cerulli, A.; Pizza, C.; Piacente, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/molecules26175236
Codice identificativo ISI: WOS:000694324100001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85114042734
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2021
Articolo in rivista
Antioxidant and antidiabetic effect of capparis decidua edgew (Forssk.) extract on liver and pancreas of streptozotocin-induced diabetic rats
APPLIED BIOTECHNOLOGY REPORTS. Vol. 8. Pag.76-82
ISSN:2322-1186.
Ghara, A. R.; Ghadi, F. E.; Hossaini, S. H.; Piacente, S.; Cerulli, A.; Alizadeh, A.; Mirmahmoudi, R.
Digital Object Identifier (DOI): 10.30491/jabr.2020.222547.1194
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85105297100
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)