Pubblicazioni

Anna MARABOTTI Pubblicazioni


2006
Abstract in Atti di convegno
GALT-Prot database: a database of the structural features of GALT enzyme and its mutations.
In: Bioinformatics Italian Society BITS 2006 Conference Proceedings Pag.A67-A67
Bioinformatics Italian Society BITS 2006
Bologna 28-29/4/2006
Marabotti, Anna; Festa, M; D'Acierno, A; Facchiano, A.
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2006
Abstract in Atti di convegno
Simulazioni dell’interazione DNA-proteina con un “natural force field”.
In: Proceedings of BBCC 2006-Bioinformatica e Biologia Computazionale in Campania Pag.na-na
BBCC 2006-Bioinformatica e Biologia Computazionale in Campania
Avellino 18/12/2006
Marabotti, Anna
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2006
Abstract in rivista
Pressure effects on the stability and the conformational dynamics of the D-Galactose/D-Glucose Binding Protein from Escherichia coli, an infrared spectroscopy and molecular dynamics study.
ITALIAN JOURNAL OF BIOCHEMISTRY. Vol. 55. Pag.154-154
ISSN:0021-2938.
Scirè, A; Marabotti, Anna; Ausili, A; Staiano, M; Parracino, A; Varriale, A; D’Auria, S; Rossi, M; Tanfani, F.
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2006
Articolo in rivista
La predizione della struttura delle proteine
RIVISTA ITALIANA DI COMPOSITI E NANOTECNOLOGIE. Vol. 2. Pag.43-47
ISSN:1826-4697.
Costantini, S; Facchiano, A; Marabotti, Anna
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2006
Articolo in rivista
Pressure effect on the stability and the conformational dynamics of the D-Galactose/D-Glucose-binding protein from Escherichia coli
PROTEINS. Vol. 62. Pag.193-201
ISSN:0887-3585.
Marabotti, Anna; Herman, P; Staiano, M; Varriale, A; DE CHAMPDORE', M; Rossi, M; Gryczynski, Z; D'Auria, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/prot.20753
Codice identificativo ISI: WOS:000234438600019
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-30344443095
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2006
Articolo in rivista
D-Trehalose/D-Maltose-binding protein from the hyperthermophilic archaeon Thermococcus litoralis. The binding of trehalose and maltose results in different protein conformational states
PROTEINS. Vol. 63. Pag.754-767
ISSN:0887-3585.
Herman, P; Staiano, M; Marabotti, Anna; Varriale, A; Scire', A; Tanfani, F; Vecer, J; Rossi, M; D'Auria, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/prot.20952
Codice identificativo ISI: WOS:000237863100005
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-33646772104
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2006
Articolo in rivista
Assessment of the conformational features of Vasoactive Intestinal Peptide in solution by limited proteolysis experiments
BIOPOLYMERS. Vol. 81. Pag.110-119
ISSN:0006-3525.
Stiuso, P; Marabotti, Anna; Facchiano, A; Lepretti, M; Dicitore, A; Ferranti, P; Carteni', M.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/bip.20385
Codice identificativo ISI: WOS:000234761600006
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-33645560909
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2006
Articolo in rivista
Pressure affects the structure and the dynamics of the D-Galactose/D-Glucose-Binding Protein from Escherichia coli by perturbing the C-terminal domain of the protein
BIOCHEMISTRY. Vol. 45. Pag.11885-11894
ISSN:0006-2960.
Marabotti, Anna; Ausili, A; Staiano, M; Scire', A; Tanfani, F; Parracino, A; Varriale, A; Rossi, M; D'Auria, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/bi061158k
Codice identificativo ISI: WOS:000240752400018
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-33749334109
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2006
Articolo in rivista
Binding of glucose to the D-Galactose/D-Glucose-binding protein from Escherichia coli restores the native protein secondary structure and the thermostability that are lost upon calcium depletion
JOURNAL OF BIOCHEMISTRY. Vol. 139. Pag.213-221
ISSN:0021-924X.
D'Auria, S; Ausili, A; Marabotti, Anna; Varriale, A; Scognamiglio, V; Staiano, M; Bertoli, E; Rossi, M; Tanfani, F.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1093/jb/mvj027
Codice identificativo ISI: WOS:000235452100008
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-33645297396
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)