LUIGI SCHIAVO | Projects
LUIGI SCHIAVO Projects
11 Funded projects
Filter
Dietetica applicata alle scienze medico-chirurgiche e alla chirurgia dell'obesità
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | SCHIAVO LUIGI (Project Coordinator) | |
Funding | University funds | |
Funders | Università degli Studi di SALERNO | |
Cost | 1.549,37 euro | |
Project duration | 3 August 2020 - 3 September 2040 | |
Detail |
PROmozione e innovazione della dieta mediterranea: sviluppo di piatti pronti ready to eat ad elevato valore SALutiStico (PROSALUS)” n. F/360044/01-03/X75
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | PERSICO Marcello (Project Coordinator) | |
Funding | Finanziamenti da bandi nazionali Ministeriali ed altri EEPP | |
Funders | COMMISSIONE EUROPEA | |
Cost | 882.660,00 euro | |
Project duration | 3 February 2025 - 2 February 2028 | |
Detail |
PROmozione e innovazione della dieta mediterranea: sviluppo di piatti pronti ready to eat ad elevato valore SALutiStico (PROSALUS)” n. F/360044/01-03/X75
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | PERSICO Marcello (Project Coordinator) | |
Funding | Finanziamenti da bandi nazionali Ministeriali ed altri EEPP | |
Funders | COMMISSIONE EUROPEA | |
Cost | 459.660,00 euro | |
Project duration | 3 February 2025 - 2 February 2028 | |
Detail |
The Project aims to design and develop micronutrient supplements or foods for special medical purposes, especially formulated for patients who undergoing BMS. In particular, the project main aims will be as follow: 1. Evaluation of significative modifications in post-BMS patients metabolism by metabolomic analyses. 2. Identify those patients who develop post-BMS micronutrient deficiencies despite
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | SCHIAVO LUIGI (Project Coordinator) | |
Funding | University funds | |
Funders | Università degli Studi di SALERNO | |
Cost | 1.158,18 euro | |
Project duration | 25 November 2024 - 25 November 2027 | |
Detail |
"IDENTIFICAZIONE DI FATTORI EPIGENETICI PREDITTIVI DEL SUCCESSO DELLA CHIRURGIA BARIATRICA METABOLICA CONDOTTO PRESSO IL DIPARTIMENTO DI MEDICINA, CHIRURGIA E ODONTOIATRIA "SCUOLA MEDICA SALERNITANA"
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | SCHIAVO LUIGI (Project Coordinator) | |
Funding | Finanziamenti da privati italiani | |
Funders | FONDAZIONE ITALIANA BIOLOGI | |
Cost | 22.000,00 euro | |
Project duration | 23 July 2025 - 31 December 2026 | |
Detail |
The aim of the present study will be to assess the safety and effectiveness of a 4-week low calorie ready-to-eat ketogenic products as preoperative care treatment in patients with obesity scheduled for bariatric surgery
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | SCHIAVO LUIGI (Project Coordinator) | |
Funding | University funds | |
Funders | Università degli Studi di SALERNO | |
Cost | 1.879,03 euro | |
Project duration | 31 July 2023 - 31 July 2026 | |
Detail |
Messa a punto di procedure avanzate di metabolomica, epigenomica e proteomica, quantitativa per la determinazione simultanea e specifica di biomarkers di patologie endocrino-metaboliche incluso obesità e diabete
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | SCHIAVO LUIGI (Project Coordinator) | |
Funding | Third Party Activities - Research | |
Funders | Casa di Cura Prof. Luigi Cobellis srl | |
Cost | 25.000,00 euro | |
Project duration | 14 March 2025 - 13 March 2026 | |
Detail |
“Innovative health beneficial foods based on Chia mucilage - Acronimo: IBBAC”
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | DAL PIAZ Fabrizio (Project Coordinator) | |
Funding | Finanziamenti da bandi nazionali Ministeriali ed altri EEPP | |
Funders | COMMISSIONE EUROPEA | |
Cost | 500.015,30 euro | |
Project duration | 25 February 2025 - 24 February 2026 | |
Detail |
“Innovative health beneficial foods based on Chia mucilage - Acronimo: IBBAC”
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | DAL PIAZ Fabrizio (Project Coordinator) | |
Funding | Finanziamenti da bandi nazionali Ministeriali ed altri EEPP | |
Funders | COMMISSIONE EUROPEA | |
Cost | 210.762,50 euro | |
Project duration | 25 February 2025 - 24 February 2026 | |
Detail |
Active
"STUDIO DELLA FUNZIONE MITOCONDRIALE NEL METABOLISMO CARDIACO DELL'HFpEF ACRONIMO MITO -CARDIO"
Department | Dipartimento di Medicina, Chirurgia e Odontoiatria “Scuola Medica Salernitana”/DIPMED | |
Principal Investigator | CICCARELLI Michele (Project Coordinator) | |
Funding | Finanziamenti da bandi nazionali Ministeriali ed altri EEPP | |
Funders | COMMISSIONE EUROPEA | |
Cost | 680.000,00 euro | |
Project duration | 2 September 2024 - 31 October 2025 | |
Detail |
Affiliato Spoke 6 - Biodiversity and human wellbeing (CNR)
Department | Dipartimento di Farmacia/DIFARMA | |
Principal Investigator | GRIMALDI Anna Rita (Collaborazione al Coordinatore) RASTRELLI Luca (Project Coordinator) | |
Funding | Finanziamenti da bandi nazionali Ministeriali ed altri EEPP | |
Funders | Ministero dell'Università e della Ricerca - MUR | |
Cost | 2.022.005,71 euro | |
Project duration | 1 September 2022 - 31 August 2025 | |
Proroga | 31 dicembre 2025 | |
Detail |
Data source U-GOV dal 1 Gennaio 2013