Pubblicazioni

Sonia PIACENTE Pubblicazioni


2013
Articolo in rivista
Phytochemical composition of Potentilla anserina L. analyzed by an integrative GC-MS and LC-MS metabolomics platform
METABOLOMICS. Vol. 9. Pag.599-607
ISSN:1573-3882.
Mari, Angela; David, Lyon; Lena, Fragner; Montoro, Paola; Piacente, Sonia; Stefanie, Wienkoop; Volker, Egelhofer; Wolfram, Weckwerth
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s11306-012-0473-x
Codice identificativo ISI: WOS:000318905100008
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84877617762
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Oleanane glycosides from Astragalus tauricolus: Isolation and structural elucidation based on a preliminary liquid chromatography-electrospray ionization tandem mass spectrometry profiling
PHYTOCHEMISTRY. Vol. 86. Pag.184-194
ISSN:0031-9422.
Derya, Gülcemal; Masullo, Milena; Napolitano, Assunta; Tamer, Karayıldırım; Erdal, Bedir; Özgen Alankuş, Çalışkan; Piacente, Sonia
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.phytochem.2012.10.001
Codice identificativo ISI: WOS:000315017100021
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84872031839
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Triterpene Saponins from the Aerial Parts of Trifolium medium L. var.sarosiense
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 61. Pag.9789-9796
ISSN:0021-8561.
Sylwia, Pawelec; Dariusz, Jedrejek; Mariusz, Kowalczyk; Lukasz, Pecio; Masullo, Milena; Piacente, Sonia; Francisco A., Macias; Ana M., Simonet; Wieslaw, Oleszek; Anna, Stochmal
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/jf403204b
Codice identificativo ISI: WOS:000326125100006
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84886912300
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
An analytical approach based on ESI-MS, LC-MS and PCA for the quali?quantitative analysis of cycloartane derivatives in Astragalus spp.
JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS. Vol. 85. Pag.46-54
ISSN:0731-7085.
Napolitano, Assunta; Seref, Akay; Mari, Angela; Erdal, Bedir; Pizza, Cosimo; Piacente, Sonia
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jpba.2013.06.021
Codice identificativo ISI: WOS:000324351200007
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84880674858
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
LC?ESI-MS quali-quantitative determination of phenolic constituents in different parts of wild and cultivated Astragalus gombiformis
JOURNAL OF PHARMACEUTICAL AND BIOMEDICAL ANALYSIS. Vol. 72. Pag.89-98
ISSN:0731-7085.
Montoro, Paola; Hassen, Teyeb; Masullo, Milena; Angela, Mari; Wahiba, Douki; Piacente, Sonia
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jpba.2012.09.014
Codice identificativo ISI: WOS:000311819100012
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84869048058
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Saponin Inventory from Argania spinosa Kernel Cakes by Liquid Chromatography and Mass Spectrometry
PHYTOCHEMICAL ANALYSIS. Vol. 24. Pag.616-622
ISSN:0958-0344.
Max, Henry; Mariusz, Kowalczyk; Mariateresa, Maldini; Piacente, Sonia; Anna, Stochmal; Wieslaw, Oleszek
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/pca.2440
Codice identificativo ISI: WOS:000326032100014
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84886718351
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Influence of growing conditions on metabolite profile of Ammi visnaga umbels with special reference to bioactive furanochromones and pyranocoumarins
PHYTOCHEMISTRY. Vol. 95. Pag.197-206
ISSN:0031-9422.
Hela Kallel, Sellami; Napolitano, Assunta; Masullo, Milena; Samira, Smiti; Piacente, Sonia; Pizza, Cosimo
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.phytochem.2013.08.001
Codice identificativo ISI: WOS:000326901500014
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84893756226
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Determination of six steviol glycosides of Stevia rebaudiana (Bertoni) from different geographical origin by LC-​ESI-​MS​/MS
FOOD CHEMISTRY. Vol. 141. Pag.745-753
ISSN:0308-8146.
Montoro, Paola; Molfetta, I.; Maldini, M.; Ceccarini, L.; Piacente, Sonia; Pizza, Cosimo; Macchia, M.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2013.03.041
Codice identificativo ISI: WOS:000321803500013
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84878242196
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Flavanocoumarins from Guazuma ulmifolia bark and evaluation of their affinity for STAT1
PHYTOCHEMISTRY. Vol. 86. Pag.64-71
ISSN:0031-9422.
Mariateresa, Maldini; Simone Di, Micco; Montoro, Paola; Elena, Darra; Sofia, Mariotto; Bifulco, Giuseppe; Pizza, Cosimo; Piacente, Sonia
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.phytochem.2012.10.011
Codice identificativo ISI: WOS:000315017100007
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84872043134
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Iridoids, monoterpenoid glucoindole alkaloids and flavonoids from Vinca major
BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY. Vol. 49. Pag.69-72
ISSN:0305-1978.
Didem, Sohretoglu; Masullo, Milena; Piacente, Sonia; Hasan, Kirmizibekmez
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.bse.2013.03.028
Codice identificativo ISI: WOS:000321407700012
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84876337424
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Isolation, Chemical and Free Radical Scavenging Characterization of Phenolics from Trifolium scabrum L. Aerial Parts
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 61. Pag.4417-4423
ISSN:0021-8561.
Iwona, Kowalska; Dariusz, Jedrejek; Lukasz, Ciesla; Lukasz, Pecio; Masullo, Milena; Piacente, Sonia; Wieslaw, Oleszek; Anna, Stochmal
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/jf400153c
Codice identificativo ISI: WOS:000318839400027
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84877304417
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Intestinal antispasmodic effects of Helichrysum italicum (Roth) Don ssp. italicum and chemical identification of the active ingredients
JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY. Vol. 150. Pag.901-906
ISSN:0378-8741.
Daniela, Rigano; Carmen, Formisano; Felice, Senatore; Piacente, Sonia; Ester, Pagano; Raffaele, Capasso; Francesca, Borrelli; Angelo A., Izzo
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jep.2013.09.034
Codice identificativo ISI: WOS:000329884600013
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84889085190
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Integrated mass spectrometry approach to profile proanthocyanidins occurring in food supplements: Analysis of Potentilla erecta L. rhizomes
FOOD CHEMISTRY. Vol. 141. Pag.4171-4178
ISSN:0308-8146.
Mari, A.; Eletto, D.; Pizza, Cosimo; Montoro, Paola; Piacente, Sonia
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2013.06.101
Codice identificativo ISI: WOS:000324848000120
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84884581035
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)