RITA CELANO | Pubblicazioni
RITA CELANO Pubblicazioni
2024 | |
Articolo in rivista | |
Cistus incanus: a natural source of antimicrobial metabolites NATURAL PRODUCT RESEARCH. Pag.1-14 ISSN:1478-6419. | |
De Filippis, A.; D'Amelia, V.; Folliero, V.; Zannella, C.; Franci, G.; Galdiero, M.; Di Loria, A.; Laezza, C.; Monti, S. M.; Piccinelli, A. L.; Celano, R.; Rigano, M. M. | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1080/14786419.2024.2335353 Codice identificativo ISI: WOS:001195121600001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85189066789 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2024 | |
Articolo in rivista | |
Critical analysis of green extraction techniques used for botanicals: Trends, priorities, and optimization strategies-A review TRAC. TRENDS IN ANALYTICAL CHEMISTRY. Vol. 173. Pag.1-14 ISSN:0165-9936. | |
Cannavacciuolo, Ciro; Pagliari, Stefania; Celano, Rita; Campone, Luca; Rastrelli, Luca | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.trac.2024.117627 Codice identificativo ISI: WOS:001218930100001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85187540832 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2024 | |
Articolo in rivista | |
Land use influences the nutrient concentration and composition of pollen and nectar rewards of wildflowers in human-dominated landscapes SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT. Vol. 908, 168130. Pag.1-11 ISSN:0048-9697. | |
Pioltelli, Emiliano; Guzzetti, Lorenzo; Larbi, Malika Ouled; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Galimberti, Andrea; Biella, Paolo; Labra, Massimo | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.scitotenv.2023.168130 Codice identificativo ISI: WOS:001111672500001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85175813369 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2024 | |
Articolo in rivista | |
The Spread of Invasive and Poisonous Plants: A Lesson from Alkaloids APPLIED SCIENCES. Vol. 14. Pag.1-18 ISSN:2076-3417. | |
D'Alessandro, Rosa; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; D'Amelia, Vincenzo; Docimo, Teresa | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/app14178058 Codice identificativo ISI: WOS:001311215900001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85203854899 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2024 | |
Articolo in rivista | |
Exploring Influence of Production Area and Harvest Time on Specialized Metabolite Content of Glycyrrhiza glabra Leaves and Evaluation of Antioxidant and Anti-Aging Properties ANTIOXIDANTS. Vol. 13,93. Pag.1-13 ISSN:2076-3921. | |
Docimo, Teresa; Celano, Rita; Lambiase, Alessia; Di Sanzo, Rosa; Serio, Simona; Santoro, Valentina; Coccetti, Paola; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca; Piccinelli, Anna Lisa | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/antiox13010093 Codice identificativo ISI: WOS:001151885800001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85183128783 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2024 | |
Articolo in rivista | |
Anticancer Activity and Mechanism of Action of Couroupita guianensis Bark Decoction in Gastric Adenocarcinoma Cancer Cell Line INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES. Vol. 25. Pag.1-13 ISSN:1422-0067. | |
Pisanti, Simona; Penna, Serena; Sposito, Silvia; Esposito, Tiziana; Mencherini, Teresa; Celano, Rita; Re, TANIA SIMONA; Aquino, Rita Patrizia; Martinelli, Rosanna | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/ijms25179183 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85203620812 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2023 | |
Articolo in rivista | |
Target screening method for the quantitative determination of 118 pyrrolizidine alkaloids in food supplements, herbal infusions, honey and teas by liquid chromatography coupled to quadrupole orbitrap mass spectrometry FOOD CHEMISTRY. Vol. 423. Pag.136306-136315 ISSN:1873-7072. | |
Rizzo, Serena; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2023.136306 Codice identificativo ISI: WOS:001001162400001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85158868713 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2023 | |
Articolo in rivista | |
Phytochemical Extracts of Dittrichia viscosa (L.) Greuter from Agroecological Systems: Seed Antigerminative Properties and Effectiveness in Counteracting Alternaria Leaf Spot Disease on Baby-Leaf Spinach BIOLOGY. Vol. 12, 790. Pag.1-17 ISSN:2079-7737. | |
Pane, Catello; Manganiello, Gelsomina; Vitti, Antonella; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; De Falco, Enrica | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/biology12060790 Codice identificativo ISI: WOS:001014020800001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85164007154 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2023 | |
Articolo in rivista | |
Couroupita guianensis bark decoction: From Amazonian medicine to the UHPLC-HRMS chemical profile and its role in inflammation processes and re-epithelialization JOURNAL OF ETHNOPHARMACOLOGY. Pag.116579-116619 ISSN:0378-8741. | |
Esposito, Tiziana; Pisanti, Simona; Martinelli, Rosanna; Celano, Rita; Mencherini, Teresa; Re, TANIA SIMONA; Aquino, Rita P | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jep.2023.116579 Codice identificativo ISI: WOS:001012791600001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85157966924 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2023 | |
Articolo in rivista | |
An analytical platform for the screening and identification of pyrrolizidine alkaloids in food matrices with high risk of contamination FOOD CHEMISTRY. Vol. 406. Pag.135058-135072 ISSN:0308-8146. | |
Rizzo, Serena; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Serio, Simona; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2022.135058 Codice identificativo ISI: WOS:000897554400005 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85144637564 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2022 | |
Articolo in rivista | |
Extraction of methylxanthines by pressurized hot water extraction from cocoa shell by-product as natural source of functional ingredient LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE. Vol. 170. Pag.1-9 ISSN:0023-6438. | |
Pagliari, S.; Celano, R.; Rastrelli, L.; Sacco, E.; Arlati, F.; Labra, M.; Campone, L. | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.lwt.2022.114115 Codice identificativo ISI: WOS:000917284300001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85140467001 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2022 | |
Articolo in rivista | |
Valorisation, Green Extraction Development, and Metabolomic Analysis of Wild Artichoke By-Product Using Pressurised Liquid Extraction UPLC-HRMS and Multivariate Data Analysis MOLECULES. Vol. 27. Pag.1-14 ISSN:1420-3049. | |
Pagliari, Stefania; Cannavacciuolo, Ciro; Celano, Rita; Carabetta, Sonia; Russo, Mariateresa; Labra, Massimo; Campone, Luca | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/molecules27217157 Codice identificativo ISI: WOS:000882283700001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85141569635 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2022 | |
Articolo in rivista | |
Chemical characterization and antioxidant potential of ecuadorian propolis PHYTOCHEMISTRY. Vol. 203. Pag.1-11 ISSN:0031-9422. | |
Cuesta-Rubio, Osmany; Hernández, Ingrid Márquez; Fernández, Mercedes Campo; Rodríguez-Delgado, Irán; De Oca Porto, Rodny Montes; Piccinelli, Anna Lisa; Celano, Rita; Rastrelli, Luca | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.phytochem.2022.113415 Codice identificativo ISI: WOS:000860320000007 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85138763235 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2022 | |
Articolo in rivista | |
Salting-out Assisted Liquid-Liquid Extraction for the rapid and simple simultaneous analysis of pyrrolizidine alkaloids and related N-oxides in honey and pollen JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS. Vol. 108. Pag.1-9 ISSN:0889-1575. | |
Rizzo, S.; Celano, R.; Campone, L.; Rastrelli, L.; Piccinelli, A. L. | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jfca.2022.104457 Codice identificativo ISI: WOS:000782117700012 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85124453195 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2022 | |
Articolo in rivista | |
Optimization of ultrasound-assisted extraction of naturally occurring glucosinolates from by-products of Camelina sativa L. and their effect on human colorectal cancer cell line FRONTIERS IN NUTRITION. Vol. 9. Pag.1-11 ISSN:2296-861X. | |
Pagliari, S; Giustra, Cm; Magoni, C; Celano, R; Fusi, P; Forcella, M; Sacco, G; Panzeri, D; Campone, L; Labra, M | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3389/fnut.2022.901944 Codice identificativo ISI: WOS:000837112800001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85135476507 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
204783Specialized metabolite profiling of different Glycyrrhiza glabra organs by untargeted UHPLC-HRMS
2021 | |
Articolo in rivista | |
Specialized metabolite profiling of different Glycyrrhiza glabra organs by untargeted UHPLC-HRMS INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS. Vol. 170. Pag.1-11 ISSN:0926-6690. | |
Celano, R.; Docimo, T.; Piccinelli, A. L.; Rizzo, S.; Campone, L.; Di Sanzo, R.; Carabetta, S.; Rastrelli, L.; Russo, M. | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.indcrop.2021.113688 Codice identificativo ISI: WOS:000689552700008 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85107064304 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2021 | |
Articolo in rivista | |
Green non-conventional techniques for the extraction of polyphenols from agricultural food by-products: A review JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. Vol. 1651. Pag.1-11 ISSN:0021-9673. | |
Pagano, Imma; Campone, Luca; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Rastrelli, Luca | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.chroma.2021.462295 Codice identificativo ISI: WOS:000663585300001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85108735542 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2021 | |
Articolo in rivista | |
Onion Peel: Turning a Food Waste into a Resource ANTIOXIDANTS. Vol. 10. Pag.1-17 ISSN:2076-3921. | |
Celano, Rita; Docimo, Teresa; Piccinelli, Anna Lisa; Gazzerro, Patrizia; Tucci, Marina; Di Sanzo, Rosa; Carabetta, Sonia; Campone, Luca; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/antiox10020304 Codice identificativo ISI: WOS:000622037200001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85101118470 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2020 | |
Articolo in rivista | |
Development of an Enriched Polyphenol (Natural Antioxidant) Extract from Orange Juice (Citrus sinensis) by Adsorption on Macroporous Resins JOURNAL OF FOOD QUALITY. Pag.1-9 ISSN:0146-9428. | |
Campone, L.; Celano, R.; Rizzo, S.; Piccinelli, A. L.; Rastrelli, L.; Russo, M. | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1155/2020/1251957 Codice identificativo ISI: WOS:000522045900001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85081157917 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2020 | |
Articolo in rivista | |
Determination of mycotoxins in beer by multi heart-cutting two-dimensional liquid chromatography tandem mass spectrometry method FOOD CHEMISTRY. Vol. 318. Pag.126496-126503 ISSN:0308-8146. | |
Campone, L.; Rizzo, S.; Piccinelli, A. L.; Celano, R.; Pagano, I.; Russo, M.; Labra, M.; Rastrelli, L. | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2020.126496 Codice identificativo ISI: WOS:000520858000013 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85081170988 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2020 | |
Articolo in rivista | |
Physiological, biochemical, and metabolic responses to short and prolonged saline stress in two cultivated cardoon genotypes PLANTS. Vol. 9. Pag.1-18 ISSN:2223-7747. | |
Docimo, T.; De Stefano, R.; Cappetta, E.; Lisa Piccinelli, A.; Celano, R.; De Palma, M.; Tucci, M. | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/plants9050554 Codice identificativo ISI: WOS:000542286900014 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85085003800 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Characterisation of nutraceutical compounds from different parts of particular species of Citrus sinensis âOvale Calabreseâ by UHPLC-UV-ESI-HRMS NATURAL PRODUCT RESEARCH. Vol. 33. Pag.244-251 ISSN:1478-6419. | |
Celano, Rita; Campone, Luca; Pagano, Imma; Carabetta, Sonia; Di Sanzo, Rosa; Rastrelli, Luca; Piccinelli, Anna Lisa; Russo, Mariateresa | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1080/14786419.2018.1443102 Codice identificativo ISI: WOS:000462546400014 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85042424558 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Nigerian propolis: chemical composition, antioxidant activity and α-amylase and α-glucosidase inhibition NATURAL PRODUCT RESEARCH. Pag.1-5 ISSN:1478-6419. | |
Alaribe, C. S.; Esposito, T.; Sansone, F.; Sunday, A.; Pagano, I.; Piccinelli, A. L.; Celano, R.; Cuesta Rubio, O.; Coker, H. A.; Nabavi, S. M.; Rastrelli, L.; Picerno, P. | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1080/14786419.2019.1682576 Codice identificativo ISI: WOS:000495157200001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85074833653 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Determination of selected pyrrolizidine alkaloids in honey by dispersive liquid-liquid microextraction and ultrahigh-performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 67. Pag.8689-8699 ISSN:0021-8561. | |
Celano, R.; Piccinelli, A. L.; Campone, L.; Russo, M.; Rastrelli, L. | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/acs.jafc.9b02392 Codice identificativo ISI: WOS:000480498000030 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85070760248 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Ultrasound assisted dispersive liquid-liquid microextraction for fast and accurate analysis of chloramphenicol in honey FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. Vol. 115. Pag.572-579 ISSN:0963-9969. | |
Campone, Luca; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Pagano, Imma; Cicero, Nicola; Sanzo, Rosa Di; Carabetta, Sonia; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodres.2018.09.006 Codice identificativo ISI: WOS:000456758800068 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85053103423 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Chestnut (castanea sativa miller.) burs extracts and functional compounds: Uhplc-uv-hrms profiling, antioxidant activity, and inhibitory effects on phytopathogenic fungi MOLECULES. Vol. 24. Pag.302-322 ISSN:1420-3049. | |
Esposito, Tiziana; Celano, Rita; Pane, Catello; Piccinelli, Anna Lisa; Sansone, Francesca; Picerno, Patrizia; Zaccardelli, Massimo; Aquino, Rita P.; Mencherini, Teresa | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/molecules24020302 Codice identificativo ISI: WOS:000457137200088 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85059935110 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Halimium halimifolium: From the Chemical and Functional Characterization to a Nutraceutical Ingredient Design PLANTA MEDICA. Vol. 11-12. Pag.1024-1033 ISSN:0032-0943. | |
Kerbab, Khawla; Sansone, Francesca; Zaiter, Lahcene; Esposito, Tiziana; Celano, Rita; Franceschelli, Silvia; Pecoraro, Michela; Benayache, Fadila; Rastrelli, Luca; Picerno, Patrizia; Aquino, Rita P; Mencherini, Teresa | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1055/a-0953-6007 Codice identificativo ISI: WOS:000479140800022 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85070641606 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
Rapid and automated on-line solid phase extraction HPLCâMS/MS with peak focusing for the determination of ochratoxin A in wine samples FOOD CHEMISTRY. Vol. 244. Pag.128-135 ISSN:0308-8146. | |
Campone, Luca; Piccinelli, Anna Lisa; Celano, Rita; Pagano, Imma; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2017.10.023 Codice identificativo ISI: WOS:000414966400017 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85031500465 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
Response surface methodology to optimize supercritical carbon dioxide/co-solvent extraction of brown onion skin by-product as source of nutraceutical compounds FOOD CHEMISTRY. Vol. 269. Pag.495-502 ISSN:0308-8146. | |
Campone, Luca; Celano, Rita; Lisa Piccinelli, Anna; Pagano, Imma; Carabetta, Sonia; Sanzo, Rosa Di; Russo, Mariateresa; Ibañez, Elena; Cifuentes, Alejandro; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2018.07.042 Codice identificativo ISI: WOS:000441142100063 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85049737197 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
Occurrence of aflatoxin M1 in milk samples from Italy analysed by online-SPE UHPLC-MS/MS NATURAL PRODUCT RESEARCH. Vol. 32. Pag.1803-1808 ISSN:1478-6419. | |
Campone, Luca; Piccinelli, Anna Lisa; Celano, Rita; Pagano, Imma; Di Sanzo, Rosa; Carabetta, Sonia; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1080/14786419.2017.1402327 Codice identificativo ISI: WOS:000436445600009 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85034223220 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
Insights into Analysis of Phenolic Secoiridoids in Extra Virgin Olive Oil JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 66. Pag.6053-6063 ISSN:0021-8561. | |
Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Pugliese, Alessando; Carabetta, Sonia; Di Sanzo, Rosa; Rastrelli, Luca; Russo, Mariateresa | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/acs.jafc.8b01751 Codice identificativo ISI: WOS:000436212000012 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85047766294 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
Pressurized hot water extraction of bioactive compounds from artichoke by-products ELECTROPHORESIS. Vol. 39. Pag.1899-1907 ISSN:0173-0835. | |
Pagano, Imma; Piccinelli, Anna Lisa; Celano, Rita; Campone, Luca; Gazzerro, Patrizia; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/elps.201800063 Codice identificativo ISI: WOS:000440549300008 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85050977785 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
An Overview on Citrus aurantium L.: Its Functions as Food Ingredient and Therapeutic Agent OXIDATIVE MEDICINE AND CELLULAR LONGEVITY. Vol. 2018. Pag.1-12 ISSN:1942-0900. | |
Suntar, Ipek; Khan, Haroon; Patel, Seema; Celano, Rita; Rastrelli, Luca | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1155/2018/7864269 Codice identificativo ISI: WOS:000432151000001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85054392414 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2017 | |
Articolo in rivista | |
A new cineol derivative, polyphenols and norterpenoids from Saharan myrtle tea (Myrtus nivellei): Isolation, structure determination, quantitative determination and antioxidant activity FITOTERAPIA. Vol. 119. Pag.32-39 ISSN:1971-551X. | |
Mansour, Amira; Celano, Rita; Mencherini, Teresa; Picerno, Patrizia; Piccinelli, ANNA LISA; Foudil Cherif, Yazid; Csuporc, Dezső; Rahili, Ghania; Yahi, Nassima; Nabavi, Seyed Mohammad; Aquino, Rita Patrizia; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.fitote.2017.03.013 Codice identificativo ISI: WOS:000404307800006 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85016784727 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
116082Oil distillation wastewaters from aromatic herbs as new natural source of antioxidant compounds
2017 | |
Articolo in rivista | |
Oil distillation wastewaters from aromatic herbs as new natural source of antioxidant compounds FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. Vol. 99. Pag.298-307 ISSN:0963-9969. | |
Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Pagano, Imma; Roscigno, Graziana; Campone, Luca; DE FALCO, Enrica; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodres.2017.05.036 Codice identificativo ISI: WOS:000409152200029 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85020115658 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2017 | |
Articolo in rivista | |
Counter-current chromatography with off-line detection by ultra high performance liquid chromatography/high resolution mass spectrometry in the study of the phenolic profile of Lippia origanoides JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. Vol. 1520. Pag.83-90 ISSN:1873-3778. | |
Leitão, Suzana Guimaraes; Leitão, Gilda Guimarães; Vicco, Douglas K. T.; Pereira, João Paulo Barreto; de Morais Simão, Gustavo; Oliveira, Danilo R.; Celano, Rita; Campone, Luca; Piccinelli, Anna Lisa; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.chroma.2017.09.004 Codice identificativo ISI: WOS:000413177700009 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85029572211 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2017 | |
Articolo in rivista | |
Countercurrent chromatography separation of saponins by skeleton type from Ampelozizyphus amazonicus for off-line ultra-high-performance liquid chromatography/high resolution accurate mass spectrometry analysis and characterisation JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. Vol. 1481. Pag.92-100 ISSN:1873-3778. | |
de Souza Figueiredo, Fabiana; Celano, Rita; de Sousa Silva, Danila; das Neves Costa, Fernanda; Hewitson, Peter; Ignatova, Svetlana; Piccinelli, ANNA LISA; Rastrelli, Luca; Guimarães Leitão, Suzana; Guimarães Leitão, Gilda | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.chroma.2016.12.053 Codice identificativo ISI: WOS:000392681400011 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85008182387 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2016 | |
Articolo in rivista | |
Rapid and automated analysis of aflatoxin M1 in milk and dairy products by online solid phase extraction coupled to ultra-high-pressure-liquid-chromatography tandem mass spectrometry JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. Vol. 1428. Pag.212-219 ISSN:1873-3778. | |
Campone, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Pagano, Imma; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.chroma.2015.10.094 Codice identificativo ISI: WOS:000368564000019 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84952975167 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2016 | |
Articolo in rivista | |
Fatty acid composition, antioxidant levels and oxidation products development in the muscle tissue of Merluccius merluccius and Dicentrarchus labrax during ice storage LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE. Vol. 73. Pag.654-662 ISSN:0023-6438. | |
Celano, Rita; Campone, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Acernese, Fausto; Nabavi, Seyed Mohammad; Di Bella, Giuseppa; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.lwt.2016.07.010 Codice identificativo ISI: WOS:000381321100089 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84978064587 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2016 | |
Articolo in rivista | |
Chemical profile and cellular antioxidant activity of artichoke by-products FOOD & FUNCTION. Vol. 7. Pag.4841-4850 ISSN:2042-6496. | |
Pagano, Imma; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Campone, Luca; Gazzerro, Patrizia; DE FALCO, Enrica; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1039/C6FO01443G Codice identificativo ISI: WOS:000395375900012 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85003977082 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2016 | |
Articolo in rivista | |
Spray-dried extract from the Amazonian adaptogenic plant Ampelozizyphus amazonicus Ducke (Saracura-mirá): Chemical composition and immunomodulatory properties FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. Vol. 90. Pag.100-110 ISSN:0963-9969. | |
Simen, T. J. M.; Finotelli, P. V.; Barboza, F. F.; Pereira, M. A.; Pierucci, A. P. T. R.; Moura, M. R. L.; de Oliveira, D. R.; Abracado, L. G.; Celano, Rita; de Souza Figueiredo, F.; Piccinelli, ANNA LISA; Rastrelli, Luca; Leitao, G. G.; Pecanha, L. M. T.; Leitao, S. G. | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodres.2016.10.040 Codice identificativo ISI: WOS:000390636700012 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84993953555 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2016 | |
Articolo in rivista | |
Metabolite profiling of licorice (Glycyrrhiza glabra) from different locations using comprehensive two-dimensional liquid chromatography coupled to diode array and tandem mass spectrometry detection ANALYTICA CHIMICA ACTA. Vol. 913. Pag.145-159 ISSN:0003-2670. | |
Montero, Lidia; Ibáñez, Elena; Russo, Mariateresa; di Sanzo, Rosa; Rastrelli, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Cifuentes, Alejandro; Herrero, Miguel | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.aca.2016.01.040 Codice identificativo ISI: WOS:000371221700014 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84959235113 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2015 | |
Articolo in rivista | |
A fully automated method for simultaneous determination of aflatoxins and ochratoxin A in dried fruits by pressurized liquid extraction and online solid-phase extraction cleanup coupled to ultra-high-pressure liquid chromatography-tandem mass spectrometry ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY. Vol. 407. Pag.2899-911-2911 ISSN:1618-2642. | |
Campone, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Russo, Mariateresa; Valdés, Alberto; Ibáñez, Clara; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s00216-015-8518-4 Codice identificativo ISI: WOS:000351509900023 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84938407419 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2014 | |
Articolo in rivista | |
Ultra-preconcentration and determination of selected pharmaceutical and personal care products in different water matrices by solid-phase extraction combined with dispersive liquid–liquid microextraction prior to ultra high pressure liquid chromatography tandem mass spectrometry analysis JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. Vol. 1355. Pag.26-35 ISSN:0021-9673. | |
Celano, Rita; Piccinelli, ANNA LISA; Campone, Luca; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.chroma.2014.06.009 Codice identificativo ISI: WOS:000340302500003 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84904328214 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2014 | |
Articolo in rivista | |
Liquid chromatography quadrupole time-of-flight mass spectrometry quantification and screening of organophosphate compounds in sludge TALANTA. Vol. 118. Pag.312-320 ISSN:0039-9140. | |
Celano, Rita; Isaac, Rodriguez; Rafael, Cela; Rastrelli, Luca; Piccinelli, ANNA LISA | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.talanta.2013.10.024 Codice identificativo ISI: WOS:000329553600040 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84887719357 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2013 | |
Articolo in rivista | |
Chemical Composition and Antioxidant Activity of Algerian Propolis JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 61. Pag.5080-5088 ISSN:0021-8561. | |
Piccinelli, ANNA LISA; Mencherini, Teresa; Celano, Rita; Zina, Mouhoubi; Azeddine, Tamendjari; Aquino, Rita Patrizia; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/jf400779w Codice identificativo ISI: WOS:000319856900014 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84878399131 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2013 | |
Articolo in rivista | |
Rapid analysis of aflatoxin M1 in milk using dispersive liquid-liquid microextraction coupled with ultrahigh pressure liquid chromatography tandem mass spectrometry ANALYTICAL AND BIOANALYTICAL CHEMISTRY. Vol. 405. Pag.8645-8652 ISSN:1618-2642. | |
Campone, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Mariateresa, Russo; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s00216-013-7277-3 Codice identificativo ISI: WOS:000325114900025 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84885430477 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Articolo in rivista | |
pH-Controlled dispersive liquid-liquid microextraction for the analysis of ionizable compounds in complex matrices: Case study of ochratoxin A in cereals ANALYTICA CHIMICA ACTA. Vol. 754. Pag.61-66 ISSN:0003-2670. | |
Campone, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.aca.2012.10.010 Codice identificativo ISI: WOS:000311468800008 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84868698305 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Application of dispersive liquid–liquid microextraction for the determination of aflatoxins B1, B2, G1 and G2 in cereal products JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. Vol. 1218 (42). Pag.7648-7654 ISSN:0021-9673. | |
Campone, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Rastrelli, Luca | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.chroma.2011.05.028 Codice identificativo ISI: WOS:000296037900028 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-80053323439 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2010 | |
Contributo in Atti di convegno | |
Caratterizzazione del profilo fenolico mediante HPLC-PDA-MS e NMR di un estratto idroalcolico di Citrus aurantium var. amara e valutazione dell’attività antiinfiammatoria. In: SILAE - Abstract Book of XIX° Congress “Fernando Cabieses Molina” Vincenzo Barbarulo e Luca Rastrelli Pag.79-79 ISBN:8881602180 | |
XIX° SILAE Congress “Fernando Cabieses Molina” Villasimius, Cagliari - ITALY 6 - 10 Settembre 2010 | |
Mencherini, Teresa; Campone, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Picerno, Patrizia; Sansone, Francesca; García Mesa, M; Armenteros, D. M; Alfonso, M. A; Aquino, Rita Patrizia; Rastrelli, Luca | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |