Pubblicazioni

Eduardo Maria SOMMELLA Pubblicazioni


2018
Articolo in rivista
Peptidome profiles and bioactivity elucidation of buffalo-milk dairy products after gastrointestinal digestion
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. Vol. 105. Pag.1003-1010
ISSN:0963-9969.
Basilicata, MANUELA GIOVANNA; Pepe, Giacomo; Sommella, Eduardo; Ostacolo, Carmine; Manfra, Michele; Sosto, Gennaro; Pagano, Giuseppe; Novellino, Ettore; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodres.2017.12.038
Codice identificativo ISI: WOS:000425567900106
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85038214274
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Chemical profiling of bioactive constituents in hop cones and pellets extracts by online comprehensive two-dimensional liquid chromatography with tandem mass spectrometry and direct infusion Fourier transform ion cyclotron resonance mass spectrometry
JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE. Pag.1-10
ISSN:1615-9306.
Sommella, Eduardo; Pagano, Francesco; Salviati, Emanuela; Chieppa, Marcello; Bertamino, Alessia; Manfra, Michele; Sala, Marina; Novellino, Ettore; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/jssc.201701242
Codice identificativo ISI: WOS:000429715600005
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85041032391
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Fast profiling of natural pigments in different spirulina (arthrospira platensis) dietary supplements by DI-FT-ICR and evaluation of their antioxidant potential by pre-column DPPH-UHPLC assay
MOLECULES. Vol. 23. Pag.1-15
ISSN:1420-3049.
Sommella, Eduardo; Conte, Giulio Maria; Salviati, Emanuela; Pepe, Giacomo; Bertamino, Alessia; Ostacolo, Carmine; Sansone, Francesca; Prete, Francesco Del; Aquino, Rita Patrizia; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/molecules23051152
Codice identificativo ISI: WOS:000435204000167
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85047199798
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Citrus aurantium L. dry extracts promote C/ ebpβ expression and improve adipocyte differentiation in 3T3-L1 cells
PLOS ONE. Vol. 13. Pag.1-20
ISSN:1932-6203.
Raciti, Gregory Alexander; Fiory, Francesca; Campitelli, Michele; Desiderio, Antonella; Spinelli, Rosa; Longo, Michele; Nigro, Cecilia; Pepe, Giacomo; Sommella, Eduardo; Campiglia, Pietro; Formisano, Pietro; Beguinot, Francesco; Miele, Claudia
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1371/journal.pone.0193704
Codice identificativo ISI: WOS:000428630000011
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85045000276
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Annurca apple polyphenols protect murine hair follicles from taxane induced dystrophy and hijacks polyunsaturated fatty acid metabolism toward β-oxidation
NUTRIENTS. Vol. 10. Pag.1-16
ISSN:2072-6643.
Riccio, Gennaro; Sommella, Eduardo; Badolati, Nadia; Salviati, Emanuela; Bottone, Sara; Campiglia, Pietro; Dentice, Monica; Tenore, Gian Carlo; Stornaiuolo, Mariano; Novellino, Ettore
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/nu10111808
Codice identificativo ISI: WOS:000451547700246
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85056966664
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Innovative nanoparticles enhance N-palmitoylethanolamide intraocular delivery
FRONTIERS IN PHARMACOLOGY. Vol. 9. Pag.1-7
ISSN:1663-9812.
Puglia, Carmelo; Blasi, Paolo; Ostacolo, Carmine; Sommella, Eduardo; Bucolo, Claudio; Platania, Chiara B. M.; Romano, Giovanni L.; Geraci, Federica; Drago, Filippo; Santonocito, Debora; Albertini, Barbara; Campiglia, Pietro; Puglisi, Giovanni; Pignatello, Rosario
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3389/fphar.2018.00285
Codice identificativo ISI: WOS:000428535100001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85044634523
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Antioxidant properties of buffalo-milk dairy products: A β-Lg peptide released after gastrointestinal digestion of buffalo ricotta cheese reduces oxidative stress in intestinal epithelial cells
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES. Vol. 19. Pag.1-14
ISSN:1661-6596.
Basilicata, Manuela Giovanna; Pepe, Giacomo; Adesso, Simona; Ostacolo, Carmine; Sala, Marina; Sommella, Eduardo; Scala, Maria Carmina; Messore, Antonella; Autore, Giuseppina; Marzocco, Stefania; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/ijms19071955
Codice identificativo ISI: WOS:000442807400134
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85049666985
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Polyphenolic extract from tarocco (Citrus sinensis l. osbeck) clone “lempso” exerts anti-inflammatory and antioxidant effects via NF-KB and Nrf-2 activation in murine macrophages
NUTRIENTS. Vol. 10. Pag.1961-1972
ISSN:2072-6643.
Pepe, Giacomo; Sommella, Eduardo; Cianciarulo, Donato; Ostacolo, Carmine; Manfra, Michele; Di Sarno, Veronica; Musella, Simona; Russo, Mariateresa; Messore, Antonella; Parrino, Barbara; Bertamino, Alessia; Autore, Giuseppina; Marzocco, Stefania; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/nu10121961
Codice identificativo ISI: WOS:000455073200142
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85058759156
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Annurca apple polyphenols ignite keratin production in hair follicles by inhibiting the pentose phosphate pathway and amino acid oxidation
NUTRIENTS. Vol. 10. Pag.1-16
ISSN:2072-6643.
Badolati, Nadia; Sommella, Eduardo; Riccio, Gennaro; Salviati, Emanuela; Heintz, Dimitri; Bottone, Sara; Di Cicco, Emery; Dentice, Monica; Tenore, Giancarlo; Campiglia, Pietro; Stornaiuolo, Mariano; Novellino, Ettore
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/nu10101406
Codice identificativo ISI: WOS:000448821300072
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85054419151
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Modification of lipid profile in commercial cow milk samples before and after their expiration date: Evaluation of storage crucial parameters and possible environmentally friendly disposal alternatives
JOURNAL OF FOOD QUALITY. Vol. 2018. Pag.1-8
ISSN:0146-9428.
Sommella, Eduardo; Basilicata, Manuela Giovanna; Tenore, Gian Carlo; Manfra, Michele; Mastrocinque, Raffaella; Ostacolo, Carmine; Vitale, Andrea; Chieppa, Marcello; Campiglia, Pietro; Pepe, Giacomo
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1155/2018/8751317
Codice identificativo ISI: WOS:000426624700001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85042669002
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)