Andrea FORMATO | Pubblicazioni
Andrea FORMATO Pubblicazioni
2021 | |
Articolo in rivista | |
Study of tank containers for foodstuffs MACHINES. Vol. 9. Pag.1-21 ISSN:2075-1702. | |
Liguori, A.; Formato, A.; Pellegrino, A.; Villecco, F. | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines9020044 Codice identificativo ISI: WOS:000622742900001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85101941808 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2020 | |
Articolo in rivista | |
Noise reduction in spur gear systems ENTROPY. Vol. 22. Pag.1-17 ISSN:1099-4300. | |
Liguori, A.; Armentani, E.; Bertocco, A.; Formato, A.; Pellegrino, A.; Villecco, F. | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/e22111306 Codice identificativo ISI: WOS:000593584500001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85096599722 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2020 | |
Articolo in rivista | |
Study of the Kinetics of Extraction Process for The Production of Hemp Inflorescences Extracts by Means of Conventional Maceration (CM) and Rapid Solid-Liquid Dynamic Extraction (RSLDE) SEPARATIONS. Vol. 7. Pag.20-34 ISSN:2297-8739. | |
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Ciaravolo, Martina; Formato, Gaetano; Naviglio, Daniele | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/separations7020020 Codice identificativo ISI: WOS:000551228900003 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85083296945 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Mathematical optimization of the green extraction of polyphenols from grape peels through a cyclic pressurization process HELIYON. Vol. 5. Pag.01526-01529 ISSN:2405-8440. | |
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Giacco, Rosalba; Riccardi, Gabriele; Luongo, Delia; Formato, Gaetano; Amoresano, Angela; Naviglio, Daniele | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.heliyon.2019.e01526 Codice identificativo ISI: WOS:000466970300066 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85064261177 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
A water extraction process for lycopene from tomato waste using a pressurized method: an application of a numerical simulation EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. Vol. 245. Pag.1767-1775 ISSN:1438-2377. | |
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Ciaravolo, Martina; Langella, Ciro; Cataldo, Rosanna; Naviglio, Daniele | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s00217-019-03300-5 Codice identificativo ISI: WOS:000476770900021 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85066901418 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Fluid-structure interaction modeling applied to peristaltic pump flow simulations MACHINES. Vol. 7. Pag.50-61 ISSN:2075-1702. | |
Formato, G.; Romano, R.; Formato, A.; Sorvari, J.; Koiranen, T.; Pellegrino, A.; Villecco, F. | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines7030050 Codice identificativo ISI: WOS:000490335400003 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85071237843 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Vibration-based experimental identification of the elastic moduli using plate specimens of the olive tree MACHINES. Vol. 7. Pag.46-55 ISSN:2075-1702. | |
Formato, A.; Ianniello, D.; Pellegrino, A.; Villecco, F. | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines7020046 Codice identificativo ISI: WOS:000475300300026 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85069055635 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2019 | |
Articolo in rivista | |
Design and development of a new press for grape marc MACHINES. Vol. 7. Pag.51-60 ISSN:2075-1702. | |
Formato, A.; Ianniello, D.; Romano, R.; Pellegrino, A.; Villecco, F. | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines7030051 Codice identificativo ISI: WOS:000490335400004 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85071229362 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
Study of the Grape Cryo-Maceration Process at Different Temperatures FOODS. Vol. 7. Pag.107-119 ISSN:2304-8158. | |
Naviglio, Daniele; Formato, Andrea; Scaglione, Giampiero; Montesano, Domenico; Pellegrino, Arcangelo; Villecco, Francesco; Gallo, Monica | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/foods7070107 Codice identificativo ISI: WOS:000440214000012 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85053704842 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
Design of Delivery Valve for Hydraulic Pumps MACHINES. Pag.1-15 ISSN:2075-1702. | |
Andrea, Formato; Guida, Domenico; Domenico, Ianniello; Villecco, Francesco; Lenza, Tony Luigi Leopoldo; Pellegrino, Arcangelo | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines6040044 Codice identificativo ISI: WOS:000455619900002 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85054649405 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
Comparison between two solid-liquid extraction methods for the recovery of steviol glycosides from dried stevia leaves applying a numerical approach PROCESSES. Vol. 6. Pag.1-15 ISSN:2227-9717. | |
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Formato, Gaetano; Naviglio, Daniele | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/pr6080105 Codice identificativo ISI: WOS:000443615900009 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85051815500 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2018 | |
Articolo in rivista | |
Sandy Soil Compression Test Data to compute Compression Index JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY. A. Vol. 6. Pag.134-144 ISSN:2161-6256. | |
Formato, Andrea; Liguori, Aurelio | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2017 | |
Articolo in rivista | |
Supercritical fluid extraction of pyrethrins from pyrethrum flowers (Chrysanthemum cinerariifolium) compared to traditional maceration and cyclic pressurization extraction THE JOURNAL OF SUPERCRITICAL FLUIDS. Vol. 119. Pag.104-112 ISSN:0896-8446. | |
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Ianniello, Domenico; Andolfi, Anna; Conte, Esterina; Ciaravolo, Martina; Varchetta, Vincenzo; Naviglio, Daniele | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.supflu.2016.09.012 Codice identificativo ISI: WOS:000388053300013 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84988649494 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2017 | |
Articolo in rivista | |
DESIGN OPTIMIZATION OF THE PLOUGH WORKING SURFACE BY COMPUTERIZED MATHEMATICAL MODEL EMIRATES JOURNAL OF FOOD AND AGRICULTURE. Vol. 29. Pag.36-44 ISSN:2079-052X. | |
Formato, Andrea; Ianniello, Domenico; Villecco, Francesco; Lenza, Tony Luigi Leopoldo; Guida, Domenico | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.9755/ejfa.2015-10-918 Codice identificativo ISI: WOS:000396588900005 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85011074114 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2017 | |
Articolo in rivista | |
Comparison Between the Kinetics of Conventional Maceration and A Cyclic Pressurization Extraction Process for the Production of Lemon Liqueur Using A Numerical Model JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING. Vol. 40. Pag.n/a-n/a ISSN:0145-8876. | |
Naviglio, Daniele; Formato, Andrea; Vitulano, Manuela; Cozzolino, Imma; Ferrara, Lydia; Zanoelo, Everton Fernando; Gallo, Monica | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1111/jfpe.12350 Codice identificativo ISI: WOS:000399308000002 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84958720210 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2016 | |
Articolo in rivista | |
Analysis of Rope Joints for Ropeway Plant JMEID@UNISA. Vol. 5. Pag.1-8 ISSN:2280-6407. | |
Formato, A.; Ianniello, D.; Villecco, F. | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2015 | |
Articolo in rivista | |
Torque Amplifier Analysis JMEID@UNISA. Vol. 3. Pag.11-18 ISSN:2280-6407. | |
Formato, Andrea; Ianniello, D; Lenza, T. L.; Villecco, F. | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2015 | |
Articolo in rivista | |
GRAPHIC CALCULATION OF COUPLING INTERFERENCE JMEID@UNISA. Vol. 1. Pag.1-5 ISSN:2280-6407. | |
Formato, Andrea; Guida, Domenico; Ianniello, Domenico; Lenza, Tony Luigi Leopoldo; Pellegrino, Arcangelo; Villecco, Francesco | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2014 | |
Articolo in rivista | |
Efficiency of conventional extraction technique compared to rapid-solid liquid dynamic extraction (RSLDE) in the preparation of bitter liquors and elixirs IOSR JOURNAL OF PHARMACY. Vol. 4. Pag.14-22 ISSN:2319-4219. | |
Naviglio, Daniele; Ferrara, Lydia; Formato, Andrea; Gallo, Monica | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.9790/3013-0405014022 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2014 | |
Articolo in rivista | |
Comparison Between 2 Methods of Solid-Liquid Extraction for the Production ofCinchona calisayaElixir: An Experimental Kinetics and Numerical Modeling Approach JOURNAL OF FOOD SCIENCE. Vol. 79. Pag.E1704-E1712 ISSN:0022-1147. | |
Naviglio, Daniele; Formato, Andrea; Gallo, Monica | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1111/1750-3841.12563 Codice identificativo ISI: WOS:000342757800014 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84921919106 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2013 | |
Articolo in rivista | |
APPLICATION OF SOFTWARE FOR THE SURFACE SHAPE OF THE CHESTNUTS HARVEST NETS JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING. Vol. 44. Pag.406-410 ISSN:1974-7071. | |
Formato, Andrea; Scaglione, Giampiero; Ianniello, Domenico | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.4081/jae.2013.(s1):e82 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84937565738 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
296329A Cyclically Pressurised Soaking Process for the Hydration and Aromatisation of Cannellini Beans
2013 | |
Articolo in rivista | |
A Cyclically Pressurised Soaking Process for the Hydration and Aromatisation of Cannellini Beans JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 116. Pag.765-774 ISSN:0260-8774. | |
Naviglio, Daniele; Formato, Andrea; Pucillo, Giovanni Pio; Gallo, Monica | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jfoodeng.2013.01.017 Codice identificativo ISI: WOS:000317153300016 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84979725887 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2013 | |
Articolo in rivista | |
Supercritical Fluid Extraction of alfa- and beta-acids from Hops Compared to Cyclically Pressurized Solid-liquid Extraction THE JOURNAL OF SUPERCRITICAL FLUIDS. Vol. 85. Pag.301-309 ISSN:0896-8446. | |
Formato, Andrea; Gallo, Monica; Ianniello, Domenico; Montesano, Domenico; Naviglio, Daniele | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.supflu.2013.09.021 Codice identificativo ISI: WOS:000329682700013 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84887469620 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2013 | |
Articolo in rivista | |
Study of Sandy Soil Compaction JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY. Vol. 3. Pag.356-367 ISSN:1939-1250. | |
Formato, Andrea; Pucillo, Giovanni Pio; Abagnale, A. | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Articolo in rivista | |
Numerical Models of the Brake Disk Thermal-Fluid Dynamics Behavior JMEID@UNISA. Vol. 1. Pag.97-105 ISSN:2280-6407. | |
Russo, Michele; Formato, Andrea; A. G., Formato; D., Giugliano; Strano, Salvatore | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Articolo in rivista | |
EFFECT OF CANOPY MANAGEMENT TECHNIQUESON THE NUTRITIONAL QUALITY OF MONTEPULCIANOGRAPEVINE IN PUGLIA (SOUTHERN ITALY) JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN. Vol. 46,. Pag.253-261 ISSN:1151-0285. | |
Scaglione, Giampiero; Graziani, Giulia; Federico, R.; DI VAIO, Claudio; Nadal, M; Formato, Andrea; Di Lorenzo, R.; Ritieni, Alberto | |
Codice identificativo ISI: WOS:000313306300001 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84880890059 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Articolo in rivista | |
Improved Fumigation Process for Stored Foodstuffs by Using Phosphine in Sealed Chambers JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 60. Pag.331-338 ISSN:0021-8561. | |
Formato, Andrea; Naviglio, Daniele; Pucillo, Giovanni Pio; Nota, Giorgio | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/jf204323s Codice identificativo ISI: WOS:000298943000047 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84855784157 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
An inertizing and cooling process for grapes cryomaceration ELECTRONIC JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY. Vol. Vol. 14. Pag.7-14 ISSN:0717-3458. | |
Maria, Carillo; Formato, Andrea; Andrea, Fabiani; Scaglione, Giampiero; Pucillo, Giovanni Pio | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.2225/vol14-issue6-fulltext-10 Codice identificativo ISI: WOS:000300562600010 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-82055184982 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2010 | |
Articolo in rivista | |
Dispositivo per l'ottimizzazione del processo di fumigazione mediante fosfina TECNICA MOLITORIA. Vol. 49. Pag.948-953 ISSN:0040-1862. | |
Nota, G; Formato, Andrea; Romano, F; SPAGNA MUSSO, Salvatore | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
296352Effetti del processo di estrazione in atmosfera inerte (N2) sulla qualità dell’olio vergine di oliva
2010 | |
Articolo in rivista | |
Effetti del processo di estrazione in atmosfera inerte (N2) sulla qualità dell’olio vergine di oliva ITALUS HORTUS. Vol. 17. Pag.22-26 ISSN:1127-3496. | |
Romano, Raffaele; Giordano, Anella; Formato, Andrea; Sacchi, Raffaele; Spagna Musso, Salvatore | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2007 | |
Articolo in rivista | |
Numerical simulation of agricultural soil shear stress test JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING. Vol. 1. Pag.15-20 ISSN:1974-7071. | |
Formato, Andrea; Faugno, Salvatore | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2007 | |
Articolo in rivista | |
Numerical Simulation of an Agricultural Soil Shear Stress Test JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING. Vol. 38. Pag.37-42 ISSN:1974-7071. | |
Formato, Andrea; Faugno, Salvatore | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2005 | |
Articolo in rivista | |
Simplified triaxial apparatus to test agricultural soils SOIL & TILLAGE RESEARCH. Vol. 81/1. Pag.121-129 ISSN:0167-1987. | |
Formato, Andrea | |
Digital Object Identifier (DOI): DOI: 10.1016/j.still.2004.07.015 Codice identificativo ISI: WOS:000227977600010 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-14744281376 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2005 | |
Articolo in rivista | |
Numerical simulationof the interaction between soil and plough mouldboard BIOSYSTEMS ENGINEERING. Vol. 93. Pag.309-316 ISSN:1537-5110. | |
Formato, Andrea; Faugno, Salvatore; G., Paolillo | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2005 | |
Articolo in rivista | |
Numerical simulation of soil-plough mouldboard interaction BIOSYSTEMS ENGINEERING. Vol. 93. Pag.309-316 ISSN:1537-5110. | |
Formato, Andrea; Faugno, Salvatore; Paolillo, G. | |
Codice identificativo ISI: WOS:000233027800004 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-26844510511 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2005 | |
Articolo in rivista | |
Pizza dough differentiation by principal component analysis of alveographic, microbiological, and chemical parameters CEREAL CHEMISTRY. Vol. 82. Pag.356-360 ISSN:0009-0352. | |
Formato, Andrea; Pepe, Olimpia | |
Digital Object Identifier (DOI): DOI: 10.1094/CC-82-0356 Codice identificativo ISI: WOS:000230528400003 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-22144480965 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2001 | |
Articolo in rivista | |
Studio dell’interazione terreno-aratro a versoio con i metodi della dinamica computazionale RIVISTA DI INGEGNERIA AGRARIA. Vol. 4. Pag.193-200 ISSN:0304-0593. | |
Formato, Andrea; Roncioni, P. | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2001 | |
Articolo in rivista | |
Messa a punto di un’apparecchiatura per lo studio delle caratteristiche meccaniche dei terreni insaturi RIVISTA DI INGEGNERIA AGRARIA. Vol. 3. Pag.170-177 ISSN:0304-0593. | |
Formato, Andrea | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2000 | |
Articolo in rivista | |
Effetto delle differenti condizioni di fermentazione sulle caratteristiche reologiche dell’impasto per pizza RIVISTA DI INGEGNERIA AGRARIA. Vol. 4. Pag.243-248 ISSN:0304-0593. | |
Formato, Andrea; Pepe, Olimpia | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2000 | |
Articolo in rivista | |
Rheological analysis to monitor the leavining process of pizza dough prepared in different conditions ELECTRONIC JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY. Vol. 1. Pag.180-187 ISSN:0717-3458. | |
Formato, Andrea | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
1999 | |
Articolo in rivista | |
Prime indagini sperimentali per la messa a punto di una apparecchiatura per la valutazione del comportamento meccanico dell’impasto per pizza RIVISTA DI INGEGNERIA AGRARIA. Vol. 2. Pag.111-116 ISSN:0304-0593. | |
Formato, Andrea; Sannino, G. | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
1998 | |
Articolo in rivista | |
SISTEMI DI SICUREZZA DA ADOTTARE PER LE POTATRICI MECCANICHE PREVENZIONE OGGI. Vol. 4. Pag.75-98 ISSN:1120-2971. | |
Romano, F.; Santoro, D.; Formato, Andrea | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
1992 | |
Articolo in rivista | |
SUL DIMENSIONAMENTO OTTIMALE DEI MULTILAYERS RIVISTA DI MECCANICA. Vol. 5. Pag.234-238 ISSN:0035-6301. | |
Liguori, A.; Formato, Andrea | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |