Pubblicazioni

Andrea FORMATO Pubblicazioni


2021
Articolo in rivista
Study of tank containers for foodstuffs
MACHINES. Vol. 9. Pag.1-21
ISSN:2075-1702.
Liguori, A.; Formato, A.; Pellegrino, A.; Villecco, F.
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines9020044
Codice identificativo ISI: WOS:000622742900001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85101941808
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2020
Articolo in rivista
Noise reduction in spur gear systems
ENTROPY. Vol. 22. Pag.1-17
ISSN:1099-4300.
Liguori, A.; Armentani, E.; Bertocco, A.; Formato, A.; Pellegrino, A.; Villecco, F.
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/e22111306
Codice identificativo ISI: WOS:000593584500001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85096599722
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2020
Articolo in rivista
Study of the Kinetics of Extraction Process for The Production of Hemp Inflorescences Extracts by Means of Conventional Maceration (CM) and Rapid Solid-Liquid Dynamic Extraction (RSLDE)
SEPARATIONS. Vol. 7. Pag.20-34
ISSN:2297-8739.
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Ciaravolo, Martina; Formato, Gaetano; Naviglio, Daniele
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/separations7020020
Codice identificativo ISI: WOS:000551228900003
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85083296945
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Mathematical optimization of the green extraction of polyphenols from grape peels through a cyclic pressurization process
HELIYON. Vol. 5. Pag.01526-01529
ISSN:2405-8440.
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Giacco, Rosalba; Riccardi, Gabriele; Luongo, Delia; Formato, Gaetano; Amoresano, Angela; Naviglio, Daniele
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.heliyon.2019.e01526
Codice identificativo ISI: WOS:000466970300066
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85064261177
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
A water extraction process for lycopene from tomato waste using a pressurized method: an application of a numerical simulation
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. Vol. 245. Pag.1767-1775
ISSN:1438-2377.
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Ciaravolo, Martina; Langella, Ciro; Cataldo, Rosanna; Naviglio, Daniele
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s00217-019-03300-5
Codice identificativo ISI: WOS:000476770900021
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85066901418
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Fluid-structure interaction modeling applied to peristaltic pump flow simulations
MACHINES. Vol. 7. Pag.50-61
ISSN:2075-1702.
Formato, G.; Romano, R.; Formato, A.; Sorvari, J.; Koiranen, T.; Pellegrino, A.; Villecco, F.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines7030050
Codice identificativo ISI: WOS:000490335400003
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85071237843
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Vibration-based experimental identification of the elastic moduli using plate specimens of the olive tree
MACHINES. Vol. 7. Pag.46-55
ISSN:2075-1702.
Formato, A.; Ianniello, D.; Pellegrino, A.; Villecco, F.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines7020046
Codice identificativo ISI: WOS:000475300300026
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85069055635
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Design and development of a new press for grape marc
MACHINES. Vol. 7. Pag.51-60
ISSN:2075-1702.
Formato, A.; Ianniello, D.; Romano, R.; Pellegrino, A.; Villecco, F.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines7030051
Codice identificativo ISI: WOS:000490335400004
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85071229362
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Study of the Grape Cryo-Maceration Process at Different Temperatures
FOODS. Vol. 7. Pag.107-119
ISSN:2304-8158.
Naviglio, Daniele; Formato, Andrea; Scaglione, Giampiero; Montesano, Domenico; Pellegrino, Arcangelo; Villecco, Francesco; Gallo, Monica
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/foods7070107
Codice identificativo ISI: WOS:000440214000012
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85053704842
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Design of Delivery Valve for Hydraulic Pumps
MACHINES. Pag.1-15
ISSN:2075-1702.
Andrea, Formato; Guida, Domenico; Domenico, Ianniello; Villecco, Francesco; Lenza, Tony Luigi Leopoldo; Pellegrino, Arcangelo
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/machines6040044
Codice identificativo ISI: WOS:000455619900002
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85054649405
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Comparison between two solid-liquid extraction methods for the recovery of steviol glycosides from dried stevia leaves applying a numerical approach
PROCESSES. Vol. 6. Pag.1-15
ISSN:2227-9717.
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Formato, Gaetano; Naviglio, Daniele
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/pr6080105
Codice identificativo ISI: WOS:000443615900009
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85051815500
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Sandy Soil Compression Test Data to compute Compression Index
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY. A. Vol. 6. Pag.134-144
ISSN:2161-6256.
Formato, Andrea; Liguori, Aurelio
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
Supercritical fluid extraction of pyrethrins from pyrethrum flowers (Chrysanthemum cinerariifolium) compared to traditional maceration and cyclic pressurization extraction
THE JOURNAL OF SUPERCRITICAL FLUIDS. Vol. 119. Pag.104-112
ISSN:0896-8446.
Gallo, Monica; Formato, Andrea; Ianniello, Domenico; Andolfi, Anna; Conte, Esterina; Ciaravolo, Martina; Varchetta, Vincenzo; Naviglio, Daniele
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.supflu.2016.09.012
Codice identificativo ISI: WOS:000388053300013
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84988649494
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
DESIGN OPTIMIZATION OF THE PLOUGH WORKING SURFACE BY COMPUTERIZED MATHEMATICAL MODEL
EMIRATES JOURNAL OF FOOD AND AGRICULTURE. Vol. 29. Pag.36-44
ISSN:2079-052X.
Formato, Andrea; Ianniello, Domenico; Villecco, Francesco; Lenza, Tony Luigi Leopoldo; Guida, Domenico
Digital Object Identifier (DOI): 10.9755/ejfa.2015-10-918
Codice identificativo ISI: WOS:000396588900005
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85011074114
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
Comparison Between the Kinetics of Conventional Maceration and A Cyclic Pressurization Extraction Process for the Production of Lemon Liqueur Using A Numerical Model
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING. Vol. 40. Pag.n/a-n/a
ISSN:0145-8876.
Naviglio, Daniele; Formato, Andrea; Vitulano, Manuela; Cozzolino, Imma; Ferrara, Lydia; Zanoelo, Everton Fernando; Gallo, Monica
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1111/jfpe.12350
Codice identificativo ISI: WOS:000399308000002
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84958720210
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Analysis of Rope Joints for Ropeway Plant
JMEID@UNISA. Vol. 5. Pag.1-8
ISSN:2280-6407.
Formato, A.; Ianniello, D.; Villecco, F.
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2015
Articolo in rivista
Torque Amplifier Analysis
JMEID@UNISA. Vol. 3. Pag.11-18
ISSN:2280-6407.
Formato, Andrea; Ianniello, D; Lenza, T. L.; Villecco, F.
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2015
Articolo in rivista
GRAPHIC CALCULATION OF COUPLING INTERFERENCE
JMEID@UNISA. Vol. 1. Pag.1-5
ISSN:2280-6407.
Formato, Andrea; Guida, Domenico; Ianniello, Domenico; Lenza, Tony Luigi Leopoldo; Pellegrino, Arcangelo; Villecco, Francesco
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2014
Articolo in rivista
Efficiency of conventional extraction technique compared to rapid-solid liquid dynamic extraction (RSLDE) in the preparation of bitter liquors and elixirs
IOSR JOURNAL OF PHARMACY. Vol. 4. Pag.14-22
ISSN:2319-4219.
Naviglio, Daniele; Ferrara, Lydia; Formato, Andrea; Gallo, Monica
Digital Object Identifier (DOI): 10.9790/3013-0405014022
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2014
Articolo in rivista
Comparison Between 2 Methods of Solid-Liquid Extraction for the Production ofCinchona calisayaElixir: An Experimental Kinetics and Numerical Modeling Approach
JOURNAL OF FOOD SCIENCE. Vol. 79. Pag.E1704-E1712
ISSN:0022-1147.
Naviglio, Daniele; Formato, Andrea; Gallo, Monica
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1111/1750-3841.12563
Codice identificativo ISI: WOS:000342757800014
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84921919106
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
APPLICATION OF SOFTWARE FOR THE SURFACE SHAPE OF THE CHESTNUTS HARVEST NETS
JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING. Vol. 44. Pag.406-410
ISSN:1974-7071.
Formato, Andrea; Scaglione, Giampiero; Ianniello, Domenico
Digital Object Identifier (DOI): 10.4081/jae.2013.(s1):e82
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84937565738
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
A Cyclically Pressurised Soaking Process for the Hydration and Aromatisation of Cannellini Beans
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 116. Pag.765-774
ISSN:0260-8774.
Naviglio, Daniele; Formato, Andrea; Pucillo, Giovanni Pio; Gallo, Monica
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jfoodeng.2013.01.017
Codice identificativo ISI: WOS:000317153300016
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84979725887
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Supercritical Fluid Extraction of alfa- and beta-acids from Hops Compared to Cyclically Pressurized Solid-liquid Extraction
THE JOURNAL OF SUPERCRITICAL FLUIDS. Vol. 85. Pag.301-309
ISSN:0896-8446.
Formato, Andrea; Gallo, Monica; Ianniello, Domenico; Montesano, Domenico; Naviglio, Daniele
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.supflu.2013.09.021
Codice identificativo ISI: WOS:000329682700013
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84887469620
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2013
Articolo in rivista
Study of Sandy Soil Compaction
JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND TECHNOLOGY. Vol. 3. Pag.356-367
ISSN:1939-1250.
Formato, Andrea; Pucillo, Giovanni Pio; Abagnale, A.
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2012
Articolo in rivista
Numerical Models of the Brake Disk Thermal-Fluid Dynamics Behavior
JMEID@UNISA. Vol. 1. Pag.97-105
ISSN:2280-6407.
Russo, Michele; Formato, Andrea; A. G., Formato; D., Giugliano; Strano, Salvatore
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2012
Articolo in rivista
EFFECT OF CANOPY MANAGEMENT TECHNIQUESON THE NUTRITIONAL QUALITY OF MONTEPULCIANOGRAPEVINE IN PUGLIA (SOUTHERN ITALY)
JOURNAL INTERNATIONAL DES SCIENCES DE LA VIGNE ET DU VIN. Vol. 46,. Pag.253-261
ISSN:1151-0285.
Scaglione, Giampiero; Graziani, Giulia; Federico, R.; DI VAIO, Claudio; Nadal, M; Formato, Andrea; Di Lorenzo, R.; Ritieni, Alberto
Codice identificativo ISI: WOS:000313306300001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84880890059
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2012
Articolo in rivista
Improved Fumigation Process for Stored Foodstuffs by Using Phosphine in Sealed Chambers
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 60. Pag.331-338
ISSN:0021-8561.
Formato, Andrea; Naviglio, Daniele; Pucillo, Giovanni Pio; Nota, Giorgio
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/jf204323s
Codice identificativo ISI: WOS:000298943000047
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84855784157
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2011
Articolo in rivista
An inertizing and cooling process for grapes cryomaceration
ELECTRONIC JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY. Vol. Vol. 14. Pag.7-14
ISSN:0717-3458.
Maria, Carillo; Formato, Andrea; Andrea, Fabiani; Scaglione, Giampiero; Pucillo, Giovanni Pio
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.2225/vol14-issue6-fulltext-10
Codice identificativo ISI: WOS:000300562600010
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-82055184982
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2010
Articolo in rivista
Dispositivo per l'ottimizzazione del processo di fumigazione mediante fosfina
TECNICA MOLITORIA. Vol. 49. Pag.948-953
ISSN:0040-1862.
Nota, G; Formato, Andrea; Romano, F; SPAGNA MUSSO, Salvatore
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2010
Articolo in rivista
Effetti del processo di estrazione in atmosfera inerte (N2) sulla qualità dell’olio vergine di oliva
ITALUS HORTUS. Vol. 17. Pag.22-26
ISSN:1127-3496.
Romano, Raffaele; Giordano, Anella; Formato, Andrea; Sacchi, Raffaele; Spagna Musso, Salvatore
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2007
Articolo in rivista
Numerical simulation of agricultural soil shear stress test
JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING. Vol. 1. Pag.15-20
ISSN:1974-7071.
Formato, Andrea; Faugno, Salvatore
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2007
Articolo in rivista
Numerical Simulation of an Agricultural Soil Shear Stress Test
JOURNAL OF AGRICULTURAL ENGINEERING. Vol. 38. Pag.37-42
ISSN:1974-7071.
Formato, Andrea; Faugno, Salvatore
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2005
Articolo in rivista
Simplified triaxial apparatus to test agricultural soils
SOIL & TILLAGE RESEARCH. Vol. 81/1. Pag.121-129
ISSN:0167-1987.
Formato, Andrea
Digital Object Identifier (DOI): DOI: 10.1016/j.still.2004.07.015
Codice identificativo ISI: WOS:000227977600010
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-14744281376
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2005
Articolo in rivista
Numerical simulationof the interaction between soil and plough mouldboard
BIOSYSTEMS ENGINEERING. Vol. 93. Pag.309-316
ISSN:1537-5110.
Formato, Andrea; Faugno, Salvatore; G., Paolillo
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2005
Articolo in rivista
Numerical simulation of soil-plough mouldboard interaction
BIOSYSTEMS ENGINEERING. Vol. 93. Pag.309-316
ISSN:1537-5110.
Formato, Andrea; Faugno, Salvatore; Paolillo, G.
Codice identificativo ISI: WOS:000233027800004
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-26844510511
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2005
Articolo in rivista
Pizza dough differentiation by principal component analysis of alveographic, microbiological, and chemical parameters
CEREAL CHEMISTRY. Vol. 82. Pag.356-360
ISSN:0009-0352.
Formato, Andrea; Pepe, Olimpia
Digital Object Identifier (DOI): DOI: 10.1094/CC-82-0356
Codice identificativo ISI: WOS:000230528400003
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-22144480965
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2001
Articolo in rivista
Studio dell’interazione terreno-aratro a versoio con i metodi della dinamica computazionale
RIVISTA DI INGEGNERIA AGRARIA. Vol. 4. Pag.193-200
ISSN:0304-0593.
Formato, Andrea; Roncioni, P.
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2001
Articolo in rivista
Messa a punto di un’apparecchiatura per lo studio delle caratteristiche meccaniche dei terreni insaturi
RIVISTA DI INGEGNERIA AGRARIA. Vol. 3. Pag.170-177
ISSN:0304-0593.
Formato, Andrea
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2000
Articolo in rivista
Effetto delle differenti condizioni di fermentazione sulle caratteristiche reologiche dell’impasto per pizza
RIVISTA DI INGEGNERIA AGRARIA. Vol. 4. Pag.243-248
ISSN:0304-0593.
Formato, Andrea; Pepe, Olimpia
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2000
Articolo in rivista
Rheological analysis to monitor the leavining process of pizza dough prepared in different conditions
ELECTRONIC JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY. Vol. 1. Pag.180-187
ISSN:0717-3458.
Formato, Andrea
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
1999
Articolo in rivista
Prime indagini sperimentali per la messa a punto di una apparecchiatura per la valutazione del comportamento meccanico dell’impasto per pizza
RIVISTA DI INGEGNERIA AGRARIA. Vol. 2. Pag.111-116
ISSN:0304-0593.
Formato, Andrea; Sannino, G.
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
1998
Articolo in rivista
SISTEMI DI SICUREZZA DA ADOTTARE PER LE POTATRICI MECCANICHE
PREVENZIONE OGGI. Vol. 4. Pag.75-98
ISSN:1120-2971.
Romano, F.; Santoro, D.; Formato, Andrea
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
1992
Articolo in rivista
SUL DIMENSIONAMENTO OTTIMALE DEI MULTILAYERS
RIVISTA DI MECCANICA. Vol. 5. Pag.234-238
ISSN:0035-6301.
Liguori, A.; Formato, Andrea
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)