Pubblicazioni

Luca RASTRELLI Pubblicazioni


2018
Articolo in rivista
A critical analysis of extraction techniques used for botanicals: Trends, priorities, industrial uses and optimization strategies
TRAC. TRENDS IN ANALYTICAL CHEMISTRY. Vol. 100. Pag.82-102
ISSN:0165-9936.
Belwal, Tarun; Ezzat, Shahira M.; Rastrelli, Luca; Bhatt, Indra D.; Daglia, Maria; Baldi, Alessandra; Devkota, Hari Prasad; Orhan, Ilkay Erdogan; Patra, Jayanta Kumar; Das, Gitishree; Anandharamakrishnan, C.; Gomez-Gomez, Lourdes; Nabavi, Seyed Fazel; Nabavi, Seyed Mohammad; Atanasov, Atanas G.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.trac.2017.12.018
Codice identificativo ISI: WOS:000427333400007
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85041460071
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
An Overview on Citrus aurantium L.: Its Functions as Food Ingredient and Therapeutic Agent
OXIDATIVE MEDICINE AND CELLULAR LONGEVITY. Vol. 2018. Pag.1-12
ISSN:1942-0900.
Suntar, Ipek; Khan, Haroon; Patel, Seema; Celano, Rita; Rastrelli, Luca
Digital Object Identifier (DOI): 10.1155/2018/7864269
Codice identificativo ISI: WOS:000432151000001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85054392414
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Occurrence of aflatoxin M1 in milk samples from Italy analysed by online-SPE UHPLC-MS/MS
NATURAL PRODUCT RESEARCH. Vol. 32. Pag.1803-1808
ISSN:1478-6419.
Campone, Luca; Piccinelli, Anna Lisa; Celano, Rita; Pagano, Imma; Di Sanzo, Rosa; Carabetta, Sonia; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1080/14786419.2017.1402327
Codice identificativo ISI: WOS:000436445600009
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85034223220
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Insights into Analysis of Phenolic Secoiridoids in Extra Virgin Olive Oil
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 66. Pag.6053-6063
ISSN:0021-8561.
Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Pugliese, Alessando; Carabetta, Sonia; Di Sanzo, Rosa; Rastrelli, Luca; Russo, Mariateresa
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/acs.jafc.8b01751
Codice identificativo ISI: WOS:000436212000012
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85047766294
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Rapid and automated on-line solid phase extraction HPLC–MS/MS with peak focusing for the determination of ochratoxin A in wine samples
FOOD CHEMISTRY. Vol. 244. Pag.128-135
ISSN:0308-8146.
Campone, Luca; Piccinelli, Anna Lisa; Celano, Rita; Pagano, Imma; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2017.10.023
Codice identificativo ISI: WOS:000414966400017
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85031500465
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Traditional uses, pharmacological efficacy, and phytochemistry of Moringa peregrina (Forssk.) Fiori. -A review
FRONTIERS IN PHARMACOLOGY. Vol. 9. Pag.1-17
ISSN:1663-9812.
Senthilkumar, Annadurai; Karuvantevida, Noushad; Rastrelli, Luca; Kurup, Shyam S.; Cheruth, Abdul J.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3389/fphar.2018.00465
Codice identificativo ISI: WOS:000431874900001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85047015858
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Assessment of mycotoxins co-occurrence in Italian dried figs and in dried figs-based products
JOURNAL OF FOOD SAFETY. Vol. 38. Pag.1-8
ISSN:0149-6085.
Di Sanzo, R.; Carabetta, S.; Campone, L.; Bonavita, S.; Iaria, D.; Fuda, S.; Rastrelli, L.; Russo, Mt.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1111/jfs.12536
Codice identificativo ISI: WOS:000452305000008
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85052954238
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Response surface methodology to optimize supercritical carbon dioxide/co-solvent extraction of brown onion skin by-product as source of nutraceutical compounds
FOOD CHEMISTRY. Vol. 269. Pag.495-502
ISSN:0308-8146.
Campone, Luca; Celano, Rita; Lisa Piccinelli, Anna; Pagano, Imma; Carabetta, Sonia; Sanzo, Rosa Di; Russo, Mariateresa; Ibañez, Elena; Cifuentes, Alejandro; Rastrelli, Luca
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2018.07.042
Codice identificativo ISI: WOS:000441142100063
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85049737197
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Selective extraction of high-value phenolic compounds from distillation wastewater of basil (Ocimum basilicum L.) by pressurized liquid extraction
ELECTROPHORESIS. Vol. 39. Pag.1884-1891
ISSN:0173-0835.
Pagano, Imma; Sánchez-Camargo, Andrea del Pilar; Mendiola, Jose Antonio; Campone, Luca; Cifuentes, Alejandro; Rastrelli, Luca; Ibañez, Elena
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/elps.201700442
Codice identificativo ISI: WOS:000440549300006
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85050990476
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
Pressurized hot water extraction of bioactive compounds from artichoke by-products
ELECTROPHORESIS. Vol. 39. Pag.1899-1907
ISSN:0173-0835.
Pagano, Imma; Piccinelli, Anna Lisa; Celano, Rita; Campone, Luca; Gazzerro, Patrizia; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/elps.201800063
Codice identificativo ISI: WOS:000440549300008
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85050977785
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Articolo in rivista
New Polyhydroxylated Steroidal Saponins from Solanum paniculatum L. Leaf Alcohol Tincture with Antibacterial Activity against Oral Pathogens
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 66. Pag.8703-8713
ISSN:0021-8561.
Valerino-Díaz, Alexander B.; Gamiotea-Turro, Daylin; Zanatta, Ana C.; Vilegas, Wagner; Gomes Martins, Carlos Henrique; De Souza Silva, Thayná; Rastrelli, Luca; Campaner Dos Santos, Lourdes
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/acs.jafc.8b01262
Codice identificativo ISI: WOS:000442706500007
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85050872089
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Nanomedicine and Parkinson’s disease: A nanoparticle medical approach.
In Sobarzo-Sánchez, Eduardo Psychiatric and Mood Diseases and the Natural Compounds: An Approach to the Future Medical Tool Pag.153-168 Nova Science Publishers, Inc..
ISBN:9781536132762
Sobarzo-Sánchez, Eduardo; Nabavi, Seyed Mohammad; Rastrelli, Luca; Uriarte, Eugenio
Versione online
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85048421813
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Role of Herbs and Spices in Cardiovascular Health.
In Catherina Caballero George Natural Products and Cardiovascular Health Pag.175-201
ISBN:9781498789004
Khan, Haroon; Popolo, Ada; Marya, ; Rastrelli, Luca
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Alkaloids as MAO-A inhibitors: Towards the final solution for depression and anxiety.
In Sobarzo-Sánchez, Eduardo Psychiatric and Mood Diseases and the Natural Compounds: An Approach to the Future Medical Tool Pag.169-192 Nova Science Publishers, Inc..
ISBN:9781536132762
Sobarzo-Sánchez, Eduardo; Nabavi, Seyed Mohammad; Rastrelli, Luca; Fontenla, José A.; Araya, Juan C.
Versione online
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85048401863
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2018
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
The Role of Cannabinoids In Eating Disorders.
In Psychiatric and Mood Diseases and the Natural Compounds: An Approach to the Future Medical Tool Pag.89-113 Hauppauge, New York Nova Science Publishers, Inc..
ISBN:978-153613276-2
Capasso, A.; Nabavi, S. M.; Sobarzo-Sánchez, E.; Rastrelli, L.
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85048425989
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)