Publications

Francesco DONSI' Publications


2012
Articolo in rivista
Design of nanoemulsion-based delivery systems of natural antimicrobials: Effect of the emulsifier.
JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY. Vol. 159. Pag.342-350
ISSN:0168-1656.
Donsi', Francesco; Marianna, Annunziata; Mariarosaria, Vincensi; Ferrari, Giovanna
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jbiotec.2011.07.001
Codice identificativo ISI: WOS:000304251400011
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84861228320
Show it in Product Database (IRIS)
2012
Articolo in rivista
Nutritional composition of Zizyphus lotus L. seeds
SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE. Vol. 92. Pag.1171-1177
ISSN:0738-9310.
Moncef, Chouaibi; Nesrine, Mahfoudhi; Leila, Rezig; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Salem, Hamdi
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/jsfa.4659
Codice identificativo ISI: WOS:000301645900003
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84858708794
Show it in Product Database (IRIS)
2012
Articolo in rivista
A Comparative Study on Physicochemical, Rheological and Surface Tension Properties of Tunisian Jujube (Zizyphus lotus L.) Seed and Vegetable Oils
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 8(2) - Article 11. Pag.1-20
ISSN:1556-3758.
Chouaibi, M; Mahfoudhi, N.; Rezig, L.; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Hamdi, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1515/1556-3758.2759
Codice identificativo ISI: WOS:000305090300011
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84870567359
Show it in Product Database (IRIS)
2012
Articolo in rivista
Effect of Emulsifier Type and Disruption Chamber Geometry on the Fabrication of Food Nanoemulsions by High Pressure Homogenization
INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH. Vol. 51. Pag.7606-7618
ISSN:0888-5885.
Donsi', Francesco; Sessa, Mariarenata; Ferrari, Giovanna
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/ie2017898
Codice identificativo ISI: WOS:000304837500019
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84858862612
Show it in Product Database (IRIS)
2012
Articolo in rivista
Chemical composition and functional properties of gum exudates from the trunk of the almond tree (Prunus dulcis)
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL. Vol. 18. Pag.241-250
ISSN:1082-0132.
Mahfoudhi, N; Chouaibi, M; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Hamdi, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1177/1082013211415173
Codice identificativo ISI: WOS:000305208200005
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84862298087
Show it in Product Database (IRIS)
2012
Contributo in Atti di convegno
Estrazione di succo di mirtillo mediante pressatura assistita da PEF.
In: Convegno GRICU2012-Ingnegneria Chmica: dalla nanoscala alla macroscala Pag.579-582
Convegno GRICU2012-Ingnegneria Chmica: dalla nanoscala alla macroscala
Montesilvano (Italy) 16-19 Settembre 2012
Pataro, Gianpiero; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna
Show it in Product Database (IRIS)
2012
Contributo in Atti di convegno
Impatto delle Tecnologie Innovative sulla qualità di un succo di mela modello: PEF, HPH e HHP a confronto.
In: CONVEGNO GRICU 2012-Ingegneria Chimica: dalla nanoscala alla macroscala Pag.583-586
CONVEGNO GRICU 2012-Ingegneria Chimica: dalla nanoscala alla macroscala
Montesilvano (Italy) 16-19 Settembre 2012
Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; M., Arbi; Paola, Maresca; Pataro, Gianpiero; Maria Rosaria, Vincensi; H., Lefires
Show it in Product Database (IRIS)
2012
Contributo in Atti di convegno
Pulsed Electric Fields on texture and diffusive properties of pork meat tissue.
In: Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012 - Book of Abstracts Fisciano (SA) ProdAl Scarl Pag.72-72

Fisciano (SA) - Italy September 26-28, 2012
Wittner, M.; Murgueito, N.; Schulz, M.; Knorr, D.; Pataro, Gianpiero; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna
Show it in Product Database (IRIS)
2012
Contributo in Atti di convegno
Infusione di oli essenziali in alimenti solidi attraverso l’incapsulamento in nanoemulsioni.
In: Atti del Convegno GRICU 2012 - Ingegneria Chimica: dalla nanoscala alla macroscala Pag.49-52

Montesilvano (PE) - Italy 16-19 Settembre 2012
Donsi', Francesco; A., Cuomo; Ferrari, Giovanna
Show it in Product Database (IRIS)
2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
PEF-assisted juice extraction from different grape varieties.
In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012 - Book of Full Papers Pag.111-115 Fisciano (SA) ProdAl Scarl.
ISBN:9788890326189
Pataro, Gianpiero; Ferrari, Giovanna; Donsi', Francesco
Show it in Product Database (IRIS)