Pubblicazioni

Anna Lisa PICCINELLI Pubblicazioni


2016
Articolo in rivista
Metabolite profiling of licorice (Glycyrrhiza glabra) from different locations using comprehensive two-dimensional liquid chromatography coupled to diode array and tandem mass spectrometry detection
ANALYTICA CHIMICA ACTA. Vol. 913. Pag.145-159
ISSN:0003-2670.
Montero, Lidia; Ibáñez, Elena; Russo, Mariateresa; di Sanzo, Rosa; Rastrelli, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Cifuentes, Alejandro; Herrero, Miguel
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.aca.2016.01.040
Codice identificativo ISI: WOS:000371221700014
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84959235113
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
HRMS Profile of a Hazelnut Skin Proanthocyanidin-rich Fraction with Antioxidant and Anti-Candida albicans Activities
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 64. Pag.585-595
ISSN:0021-8561.
Piccinelli, ANNA LISA; Pagano, Imma; Esposito, Tiziana; Mencherini, Teresa; Porta, Amalia; Maria, Petrone Anna; Gazzerro, Patrizia; Picerno, Patrizia; Sansone, Francesca; Rastrelli, Luca; Aquino, Rita Patrizia
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/acs.jafc.5b05404
Codice identificativo ISI: WOS:000369044200007
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84961358692
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Fatty acid composition, antioxidant levels and oxidation products development in the muscle tissue of Merluccius merluccius and Dicentrarchus labrax during ice storage
LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE. Vol. 73. Pag.654-662
ISSN:0023-6438.
Celano, Rita; Campone, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Acernese, Fausto; Nabavi, Seyed Mohammad; Di Bella, Giuseppa; Rastrelli, Luca
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.lwt.2016.07.010
Codice identificativo ISI: WOS:000381321100089
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84978064587
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Annurca peel extract: from the chemical composition, through the functional activity, to the formulation and characterisation of a topical oil-in-water emulsion
NATURAL PRODUCT RESEARCH. Vol. 30. Pag.1398-1403
ISSN:1478-6419.
Sansone, Francesca; Esposito, Tiziana; Mencherini, Teresa; Piccinelli, ANNA LISA; Gazzerro, Patrizia; Picerno, Patrizia; Russo, Paola; DEL GAUDIO, Pasquale; Essolito, Massimilano; Campiglia, Pietro; Aquino, Rita Patrizia
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1080/14786419.2015.1062005
Codice identificativo ISI: WOS:000375603400008
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84937957360
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Formulazione e caratterizzazione di un’emulsione cosmetica a base di un estratto di mela annurca ad attività antiossidante
NATURAL 1. Vol. Giugno 2016. Pag.60-64
ISSN:1721-1425.
Esposito, Tiziana; Mencherini, Teresa; Sansone, Francesca; Piccinelli, Anna Lisa; Gazzerro, Patrizia; Aquino, Rita P.
Versione online
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Spray-dried extract from the Amazonian adaptogenic plant Ampelozizyphus amazonicus Ducke (Saracura-mirá): Chemical composition and immunomodulatory properties
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. Vol. 90. Pag.100-110
ISSN:0963-9969.
Simen, T. J. M.; Finotelli, P. V.; Barboza, F. F.; Pereira, M. A.; Pierucci, A. P. T. R.; Moura, M. R. L.; de Oliveira, D. R.; Abracado, L. G.; Celano, Rita; de Souza Figueiredo, F.; Piccinelli, ANNA LISA; Rastrelli, Luca; Leitao, G. G.; Pecanha, L. M. T.; Leitao, S. G.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodres.2016.10.040
Codice identificativo ISI: WOS:000390636700012
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84993953555
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Chemical profile and cellular antioxidant activity of artichoke by-products
FOOD & FUNCTION. Vol. 7. Pag.4841-4850
ISSN:2042-6496.
Pagano, Imma; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Campone, Luca; Gazzerro, Patrizia; DE FALCO, Enrica; Rastrelli, Luca
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1039/C6FO01443G
Codice identificativo ISI: WOS:000395375900012
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85003977082
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Rapid and automated analysis of aflatoxin M1 in milk and dairy products by online solid phase extraction coupled to ultra-high-pressure-liquid-chromatography tandem mass spectrometry
JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. Vol. 1428. Pag.212-219
ISSN:1873-3778.
Campone, Luca; Piccinelli, ANNA LISA; Celano, Rita; Pagano, Imma; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.chroma.2015.10.094
Codice identificativo ISI: WOS:000368564000019
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84952975167
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)