Pubblicazioni

Pierluigi MAZZEI Pubblicazioni


2017
Articolo in rivista
A molecular zoom into soil Humeome by a direct sequential chemical fractionation of soil
SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT. Vol. 586. Pag.807-816-816
ISSN:0048-9697.
Drosos, Marios; Nebbioso, Antonio; Mazzei, Pierluigi; Vinci, Giovanni; Spaccini, Riccardo; Piccolo, Alessandro
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.scitotenv.2017.02.059
Codice identificativo ISI: WOS:000398758800077
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85012876512
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
Isolation and Characterization of Gramineae and Fabaceae Soda Lignins
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES. Vol. 18. Pag.1-17
ISSN:1422-0067.
Domínguez-Robles, Juan; Sánchez, Rafael; Espinosa, Eduardo; Savy, Davide; Mazzei, Pierluigi; Piccolo, Alessandro; Rodríguez, Alejandro
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/ijms18020327
Codice identificativo ISI: WOS:000395457700096
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85011968091
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
Effects of microbial bioeffectors and P amendementson P forms in a maize cropped soil as evaluated by 31P–NMRspectroscopy
PLANT AND SOIL. Pag.1-18
ISSN:0032-079X.
Li, M; Cozzolino, V; Mazzei, P; Drosos, M; Monda, H; Hu, Z; Piccolo, A
Digital Object Identifier (DOI): DOI 10.1007/s11104-017-3405-8
Codice identificativo ISI: WOS:000434056500007
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85030316498
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
The mechanisms of humic substances selfassemblywith biological molecules: The casestudy of the prion protein
PLOS ONE. Vol. 12. Pag.1-16
ISSN:1932-6203.
Giachin, G; Nepravishta, R; Mandaliti, W; Melino, S; Margon, A; Scaini, D; Mazzei, P; Piccolo, A; Legname, G; Paci, M; Leita, L
Digital Object Identifier (DOI): doi.org/10.1371/journal.pone.0188308
Codice identificativo ISI: WOS:000415987000043
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85034790201
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
The molecular properties of biochar carbon released in dilute acidic solution and its effects on maize seed germination
SCIENCE OF THE TOTAL ENVIRONMENT. Vol. 576. Pag.858-867-867
ISSN:0048-9697.
Sun, Jingling; Drosos, Marios; Mazzei, Pierluigi; Savy, Davide; Todisco, Daniele; Vinci, Giovanni; Pan, Genxing; Piccolo, Alessandro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.scitotenv.2016.10.095
Codice identificativo ISI: WOS:000390964700081
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84994226453
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
HRMAS NMR spectroscopy applicationsin agriculture
CHEMICAL AND BIOLOGICAL TECHNOLOGIES IN AGRICULTURE. Vol. 4. Pag.1-13
ISSN:2196-5641.
Mazzei, P; Piccolo, A
Digital Object Identifier (DOI): DOI 10.1186/s40538-017-0093-9
Codice identificativo ISI: WOS:000449145500001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85032745704
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
Molecular Characterization of Extracts from Biorefinery Wastes and Evaluation of Their Plant Biostimulation
ACS SUSTAINABLE CHEMISTRY & ENGINEERING. Vol. 5. Pag.9023-9031
ISSN:2168-0485.
Savy, Davide; Mazzei, Pierluigi; Drosos, Marios; Cozzolino, Vincenza; Lama, Licia; Piccolo, Alessandro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/acssuschemeng.7b01928
Codice identificativo ISI: WOS:000412382700060
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85030458554
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Articolo in rivista
OMDY: a new model of organic matter decomposition based on biomolecular content as assessed by 13C-CPMAS-NMR
PLANT AND SOIL. Vol. 411. Pag.377-394
ISSN:0032-079X.
Incerti, Guido; Bonanomi, Giuliano; Giannino, Francesco; Carteni', Fabrizio; Spaccini, Riccardo; Mazzei, Pierluigi; Piccolo, Alessandro; Mazzoleni, Stefano
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s11104-016-3039-2
Codice identificativo ISI: WOS:000394142900027
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84984799786
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
NMR Applications in food analysis : Part B.
In Analytical Chemistry - Developments, applications, and challenges in food analysis Pag.255-296 Locatelli M, Celia C.
ISBN:978-1-53612-267-1
Proietti, M; Capitani, D; Sobolev, A; Mannina, L; Mazzei, P; Piccolo, A; Et, Al
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85034970643
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis.
In Analytical Chemistry: Developments, Applications and Challenges in Food Analysis Pag.1-389 USA Nova Science Publisher.
ISBN:978-1-53612-267-1
Mannina, Luisa; Sobolev, Anatoly; Capozzi, Francesco; Consonni, Roberto; Fanizzi, Paolo; Vito, Gallo; Luchinat, Claudio; Mazzei, Pierluigi; Piccolo, Alessandro; Proietti, Noemi; Randazzo, Antonio; Righi, Valeria; Capitani, Donatella
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85034983743
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Intact Food Analysis by Means ofHRMAS-NMR Spectroscopy.
In G. A. Webb Modern Magnetic Resonance, 2nd edition Pag.1-16 Graham A. Webb.
ISBN:978-3-319-28387-6
Mazzei, P; Piccolo, A; Valentini, M
Digital Object Identifier (DOI): DOI 10.1007/978-3-319-28275-6_16-1
Codice identificativo SCOPUS: 2-S2.0-85054371538
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
NMR Methodologies in food analysis. In: Analytical Chemistry - Developments, applications, and challenges in food analysis..
In Analytical Chemistry - Developments, applications, and challenges in food analysis Pag.103-156 Locatelli M, Celia C.
ISBN:978-1-53612-267-1
Mannina, L; Sobolev, A; Proietti, M; Capitani, D; Mazzei, P; Piccolo, A; Et, Al
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85035015578
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2017
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
NMR APPLICATIONS IN FOOD ANALYSIS: PART A.
In Mannina L. Sobolev A., Proietti M., Capitani D., Mazzei P., Piccolo A. et al. Analytical Chemistry - Developments, applications, and challenges in food analysis Pag.157-253 Locatelli M, Celia C.
ISBN:978-1-53612-267-1
Sobolev, A; Mannina, L; Proietti, M; Capitani, D; Mazzei, P; Piccolo, A; Et, Al
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85034950466
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)