Pubblicazioni

Anna Lisa PICCINELLI Pubblicazioni


2023
Articolo in rivista
An analytical platform for the screening and identification of pyrrolizidine alkaloids in food matrices with high risk of contamination
FOOD CHEMISTRY. Vol. 406. Pag.135058-135072
ISSN:0308-8146.
Rizzo, Serena; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Serio, Simona; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2022.135058
Codice identificativo ISI: WOS:000897554400005
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85144637564
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2023
Articolo in rivista
Phytochemical Extracts of Dittrichia viscosa (L.) Greuter from Agroecological Systems: Seed Antigerminative Properties and Effectiveness in Counteracting Alternaria Leaf Spot Disease on Baby-Leaf Spinach
BIOLOGY. Vol. 12, 790. Pag.1-17
ISSN:2079-7737.
Pane, Catello; Manganiello, Gelsomina; Vitti, Antonella; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; De Falco, Enrica
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/biology12060790
Codice identificativo ISI: WOS:001014020800001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85164007154
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2023
Articolo in rivista
A multi-analyte screening method for the rapid detection of illicit adulterants in dietary supplements using a portable SERS analyzer
HELIYON. Vol. 9, e18509. Pag.1-10
ISSN:2405-8440.
Rizzo, Serena; Weesepoel, Yannick; Erasmus, Sara; Sinkeldam, Joost; Piccinelli, Anna Lisa; van Ruth, Saskia
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.heliyon.2023.e18509
Codice identificativo ISI: WOS:001049632300001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85165684293
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2023
Articolo in rivista
Target screening method for the quantitative determination of 118 pyrrolizidine alkaloids in food supplements, herbal infusions, honey and teas by liquid chromatography coupled to quadrupole orbitrap mass spectrometry
FOOD CHEMISTRY. Vol. 423. Pag.136306-136315
ISSN:1873-7072.
Rizzo, Serena; Celano, Rita; Piccinelli, Anna Lisa; Russo, Mariateresa; Rastrelli, Luca
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2023.136306
Codice identificativo ISI: WOS:001001162400001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85158868713
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)