Pubblicazioni

Giacomo PEPE Pubblicazioni


2015
Abstract in rivista
Potential antioxidant peptides released after simulated gastro-intestinal digestion of Stracchino soft cheese
AMINO ACIDS. Vol. 47(8). Pag.1674-1674
ISSN:0939-4451.
Adesso, Simona; Ventre, Giovanni; Sommella, EDUARDO MARIA; Pepe, Giacomo; Pagano, Francesco; Sansone, Francesca; Autore, Giuseppina; Campiglia, Pietro; Marzocco, Stefania
Codice identificativo ISI: WOS:000358175100196
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2015
Articolo in rivista
Antioxidant peptides from "Mozzarella di Bufala Campana DOP" after simulated gastrointestinal digestion: In vitro intestinal protection, bioavailability, and anti-haemolytic capacity
JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS. Vol. 15. Pag.365-375
ISSN:1756-4646.
Tenore, Gian Carlo; Ritieni, Alberto; Campiglia, Pietro; Stiuso, Paola; Di Maro, Salvatore; Sommella, EDUARDO MARIA; Pepe, Giacomo; D'Urso, Emanuela; Novellino, Ettore
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jff.2015.03.048
Codice identificativo ISI: WOS:000355240800035
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84929248622
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2015
Articolo in rivista
Evaluation of two sub-2μm stationary phases, core-shell and totally porous monodisperse, in the second dimension of on-line comprehensive two dimensional liquid chromatography, a case study: Separation of milk peptides after expiration date
JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A. Vol. 1375. Pag.54-61
ISSN:1873-3778.
Sommella, EDUARDO MARIA; Pepe, Giacomo; Ventre, Giovanni; Pagano, Francesco; Manfra, Michele; Pierri, Giuseppe; Ismail, Omar; Ciogli, Alessia; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.chroma.2014.11.072
Codice identificativo ISI: WOS:000347861800008
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84919666361
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2015
Articolo in rivista
Detailed polyphenolic profiling of Annurca apple (M. pumila Miller cv Annurca) by a combination of RP-UHPLC and HILIC, both hyphenated to IT-TOF mass spectrometry
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. Vol. 76. Pag.466-477
ISSN:0963-9969.
Sommella, EDUARDO MARIA; Pepe, Giacomo; Pagano, Francesco; Ostacolo, Carmine; Tenore, Gian Carlo; Russo, Maria Teresa; Novellino, Ettore; Manfra, Michele; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodres.2015.05.044
Codice identificativo ISI: WOS:000361924500019
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84952986207
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2015
Articolo in rivista
Evaluation of anti-inflammatory activity and fast UHPLC–DAD–IT-TOF profiling of polyphenolic compounds extracted from green lettuce (Lactuca sativa L.; var. Maravilla de Verano)
FOOD CHEMISTRY. Vol. 167. Pag.153-161
ISSN:0308-8146.
Pepe, Giacomo; Sommella, EDUARDO MARIA; Michele, Manfra; Mauro De, Nisco; Gian Carlo, Tenore; Antonio, Scopa; Adriano, Sofo; Marzocco, Stefania; Adesso, Simona; Tiziana, Novellino; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.foodchem.2014.06.105
Codice identificativo ISI: WOS:000343338400022
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84904355485
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2015
Contributo in Atti di convegno
Food supplements based on up-cycling of Citrus juice by-products.
In: NPCF 9 Nuove prospettive in Chimica Farmaceutica Pag.254-254
XXIII National Meeting on Medicinal Chemistry and 9th Young Medicinal Chemists Symposium
Fisciano (SA) september 6-9 2015
Sansone, Francesca; Mencherini, Teresa; Picerno, Patrizia; Lauro, Maria Rosaria; Pepe, Giacomo; Aquino, Rita Patrizia
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2015
Poster
Anti-inflammatory activity of polyphenolic extracts from Lactuca sativa (var. Maravilla de Verano) under different fertilization systems.
In: XXIII National Meeting on Medicinal Chemistry and 9th Young Medicinal Chemists Symposium Abstract eBook Pag.188-188
Giacomo, Pepe; Simona, Adesso; Sommella, Eduardo Maria; Michele, Manfra; Giuseppina, Autore; Patrizia, Picerno; Ostacolo, Carmine; Francesca Di Gaudio, ; Pietro, Campiglia; Stefania, Marzocco
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)