Pubblicazioni

Giacomo PEPE Pubblicazioni


2016
Articolo in rivista
Antioxidant peptides released from gastrointestinal digestion of “Stracchino” soft cheese: Characterization, in vitro intestinal protection and bioavailability
JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS. Vol. 26. Pag.494-505
ISSN:1756-4646.
Pepe, Giacomo; Sommella, EDUARDO MARIA; Ventre, Giovanni; Scala, MARIA CARMINA; Adesso, Simona; Ostacolo, Carmine; Marzocco, Stefania; Novellino, Ettore; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jff.2016.08.021
Codice identificativo ISI: WOS:000386193400045
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84983049812
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Anti-inflammatory and antioxidant activity of polyphenolic extracts from Lactuca sativa (var. Maravilla de Verano) under different farming methods
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE. Vol. 96. Pag.4194-4206
ISSN:0022-5142.
Adesso, Simona; Pepe, Giacomo; Sommella, EDUARDO MARIA; Manfra, Michele; Scopa, Antonio; Sofo, Adriano; Tenore, Gian Carlo; Russo, Mariateresa; Di Gaudio, Francesca; Autore, Giuseppina; Campiglia, Pietro; Marzocco, Stefania
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/jsfa.7622
Codice identificativo ISI: WOS:000380729800029
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84979210461
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Detailed peptide profiling of “Scotta”: from a dairy waste to a source of potential health-promoting compounds
DAIRY SCIENCE & TECHNOLOGY. Vol. 96. Pag.763-771
ISSN:1958-5586.
Sommella, Eduardo; Pepe, Giacomo; Ventre, Giovanni; Pagano, Francesco; Conte, Giulio Maria; Ostacolo, Carmine; Manfra, Michele; Tenore, Gian Carlo; Russo, Mariateresa; Novellino, Ettore; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s13594-016-0297-y
Codice identificativo ISI: WOS:000385078700012
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84988695795
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Different agronomic and fertilization systems affect polyphenolic profile, antioxidant capacity and mineral composition of lettuce
SCIENTIA HORTICULTURAE. Vol. 204. Pag.106-115
ISSN:0304-4238.
Sofo, Adriano; Lundegårdh, Bengt; Mårtensson, Anna; Manfra, Michele; Pepe, Giacomo; Sommella, EDUARDO MARIA; De Nisco, Mauro; Tenore, Gian Carlo; Campiglia, Pietro; Scopa, Antonio
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.scienta.2016.04.003
Codice identificativo ISI: WOS:000375887700013
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84962915564
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Photocatalytic hydrogen production from degradation of glucose over fluorinated and platinized TiO2 catalysts
JOURNAL OF CATALYSIS. Vol. 339. Pag.47-56
ISSN:0021-9517.
Iervolino, Giuseppina; Vaiano, Vincenzo; Murcia, J. J.; Rizzo, Luigi; Ventre, Giovanni; Pepe, Giacomo; Campiglia, Pietro; Hidalgo, M. C.; Navío, J. A.; Sannino, Diana
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jcat.2016.03.032
Codice identificativo ISI: WOS:000378453700007
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84963757697
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2016
Articolo in rivista
Rapid Screening of Antioxidant Anthocyanins in Autochthonous Nero d’Avola Grape Clones by Pre-column DPPH Reaction Coupled to UHPLC-UV/Vis-IT-TOF: a Strategy to Combine Chemical data and Genetic Diversity
FOOD ANALYTICAL METHODS. Vol. 9. Pag.1-11
ISSN:1936-9751.
Sommella, EDUARDO MARIA; Pepe, Giacomo; Pagano, Francesco; Conte, GIULIO MARIA; Carimi, Francesco; Tenore, Gian Carlo; Novellino, Ettore; Manfra, Michele; Russo, Mariateresa; Campiglia, Pietro
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s12161-016-0472-z
Codice identificativo ISI: WOS:000382701600010
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84960355082
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)