Pubblicazioni

Giovanna FERRARI Pubblicazioni


2019
Articolo in rivista
Optimization of the Extraction Process by Response Surface Methodology of Protein Isolate from Defatted Jujube (Zizyphus lotus L.) Seeds
INTERNATIONAL JOURNAL OF PEPTIDE RESEARCH AND THERAPEUTICS. Pag.1509-1521
ISSN:1573-3149.
Chouaibi, Moncef; Boussaid, Amel; Donsì, Francesco; Ferrari, Giovanna; Hamdi, Salem
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s10989-018-9796-4
Codice identificativo ISI: WOS:000492427400026
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85058417602
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Optimization of Pulsed Electric Fields-Assisted Extraction of Polyphenols from Potato Peels Using Response Surface Methodology
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY. Vol. 12. Pag.1708-1720
ISSN:1935-5149.
Frontuto, D.; Carullo, D.; Harrison, S. M.; Brunton, N. P.; Ferrari, G.; Lyng, J. G.; Pataro, Gianpiero
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s11947-019-02320-z
Codice identificativo ISI: WOS:000485319200007
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85071856121
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Effect of Nanoemulsion Formulation on Permeation of Essential Oils Through Biological Membranes
CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. Vol. 75. Pag.247-252
ISSN:2283-9216.
Donsi, Francesco; Ferrari, Giovanna
Digital Object Identifier (DOI): 10.3303/CET1975042
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85067100701
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Effect of PEF Pre-Treatment and Extraction Temperature on the Recovery of Carotenoids from Tomato Wastes
CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. Vol. 75. Pag.139-144
ISSN:2283-9216.
Pataro, Gianpiero; Carullo, Daniele; Ferrari, Giovanna
Digital Object Identifier (DOI): 10.3303/CET1975024
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85067116104
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Chemical characteristics and compositions of red pepper seed oils extracted by different methods
INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS. Vol. 128. Pag.363-370
ISSN:0926-6690.
Chouaibi, Moncef; Rezig, Leila; Hamdi, Salem; Ferrari, Giovanna
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.indcrop.2018.11.030
Codice identificativo ISI: WOS:000456899400043
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85056762929
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
PEF-assisted Supercritical CO2 Extraction of Pigments from Microalgae Nannochloropsis oceanica in a Continuous Flow System
CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. Vol. 74. Pag.97-102
ISSN:2283-9216.
Pataro, Gianpiero; Carullo, Daniele; Ferrari, Giovanna
Digital Object Identifier (DOI): 10.3303/CET1974017
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85067080615
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
High-pressure homogenization treatment to recover bioactive compounds from tomato peels
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 262. Pag.170-180
ISSN:0260-8774.
Jurić, Slaven; Ferrari, Giovanna; Velikov, Krassimir P.; Donsì, Francesco
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jfoodeng.2019.06.011
Codice identificativo ISI: WOS:000477786100019
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85067681410
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Exploring potential new galactomannan source of Retama reatam seeds for food, cosmetic and pharmaceuticals: Characterization and physical, emulsifying and antidiabetic properties
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES. Vol. 124. Pag.1167-1176
ISSN:0141-8130.
Chouaibi, Moncef; Rezig, Leila; Lakoud, Atef; Boussaid, Amel; Hassouna, Mnasser; Ferrari, Giovanna; Hamdi, Salem
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.ijbiomac.2018.12.007
Codice identificativo ISI: WOS:000456899300122
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85057719478
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)