Pubblicazioni

Giovanna FERRARI Pubblicazioni


2024
Articolo in rivista
Potential of fruit seeds: Exploring bioactives and ensuring food safety forsustainable management of food waste
FOOD CHEMISTRY X. Vol. 23. Pag.1-11
ISSN:2590-1575.
Rita Soares Mateus, Ana; Cruz Barros, Sílvia; Mari˜no Cortegoso, Sandra; Send´on, Raquel; Barbosa-Pereira, Letrícia; Khwaldia, Khaoula; Pataro, Gianpiero; Ferrari, Giovanna; Breniaux, Marion; Ghidossi, Remy; Pena, Angelina; Sanches-Silva, Ana
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.fochx.2024.101718
Codice identificativo ISI: WOS:001306484000001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85201109723
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2024
Articolo in rivista
A Comprehensive Review on Starch-Based Hydrogels: From Tradition to Innovation, Opportunities, and Drawbacks
POLYMERS. Vol. 16. Pag.1-25
ISSN:2073-4360.
Koshenaj, K.; Ferrari, G.
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/polym16141991
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85199625729
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2024
Articolo in rivista
Effect of high-voltage electrical discharge (HVED) at high frequency on vacuum freeze-drying time and physicochemical properties of blueberries
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 365. Pag.1-12
ISSN:0260-8774.
Díaz-´Alvarez, R.; Carpentieri, S.; Ferrari, G.; Pataro, G.; Segura-Ponce, L.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jfoodeng.2023.111815
Codice identificativo ISI: WOS:001111715600001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85175855350
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2024
Articolo in rivista
Sustainable Valorization of Industrial Cherry Pomace: A Novel Cascade Approach Using Pulsed Electric Fields and Ultra-sound Assisted-Extraction
FOODS. Vol. 13. Pag.1-24
ISSN:2304-8158.
Rrucaj, Ervehe; Carpentieri, Serena; Scognamiglio, Mariarosa; Siano, Francesco; Ferrari, Giovanna; Pataro, Gianpiero
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/foods13071043
Codice identificativo ISI: WOS:001201025500001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85190263817
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2024
Articolo in rivista
Influence of mechanical comminution of raw materials and PEF treatment on the aqueous extraction of phenolic compounds from artichoke wastes
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 369. Pag.1-11
ISSN:0260-8774.
Carullo, Daniele; Carpentieri, Serena; Ferrari, Giovanna; Pataro, Gianpiero
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jfoodeng.2024.111939
Codice identificativo ISI: WOS:001154865500001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85181765073
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2024
Articolo in rivista
Enhancing Cutin Extraction Efficiency from Industrially Derived Tomato Processing Residues by High-Pressure Homogenization
FOODS. Vol. 13. Pag.1-19
ISSN:2304-8158.
Eslami, Elham; Donsi, Francesco; Ferrari, Giovanna; Pataro, Gianpiero
Digital Object Identifier (DOI): 10.3390/foods13091415
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85192765329
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)