Pubblicazioni

Donatella ALBANESE Pubblicazioni


2019
Articolo in rivista
Quality and volatile compounds in red wine at different degrees of dealcoholization by membrane process
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. Vol. 245. Pag.2601-2611
ISSN:1438-2377.
Corona, O.; Liguori, L.; Albanese, D.; Di Matteo, M.; Cinquanta, L.; Russo, P.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s00217-019-03376-z
Codice identificativo ISI: WOS:000488895500001
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85073678980
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Biochemical, antioxidant properties and antimicrobial activity of different onion varieties in the Mediterranean area
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION. Vol. 13. Pag.1232-1241
ISSN:2193-4126.
Liguori, Loredana.; Adiletta, Giuseppina.; Nazzaro, Filomena.; Fratianni, F.; Di Matteo, Marisa.; Albanese, Donatella.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s11694-019-00038-2
Codice identificativo ISI: WOS:000466353500034
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85065023611
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Label-free impedimetric immunosensors for sensitive detection of aflatoxin B1 in food
CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. Vol. 74. Pag.1567-1572
ISSN:2283-9216.
Malvano, F.; Albanese, Donatella.; Pilloton, R.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3303/CET1974262
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85066999894
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Combined membrane process for dealcoholization of wines: Osmotic distillation and reverse osmosis
CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. Vol. 75. Pag.7-12
ISSN:2283-9216.
Russo, P.; Liguori, L.; Corona, O.; Albanese, D.; Matteo, M. D.; Cinquanta, L.
Digital Object Identifier (DOI): 10.3303/CET1975002
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85067115835
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Use of potassium polyaspartate for the tartaric stabilization of Sicilian white wines
CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. Vol. 75. Pag.277-282
ISSN:2283-9216.
Cinquanta, L.; Zarzana, D.; Planeta, D.; Liguori, Loredana.; Albanese, Donatella.; Di Matteo, Marisa.; Corona, O.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3303/CET1975047
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85067126433
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Development of an antimicrobial peptide-based biosensor for the monitoring of bacterial contaminations
CHEMICAL ENGINEERING TRANSACTIONS. Vol. 75. Pag.61-66
ISSN:2283-9216.
Albanese, Donatella.; Garofalo, Francesca.; Pilloton, R.; Capo, S.; Malvano, F.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.3303/CET1975011
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85067131804
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)
2019
Articolo in rivista
Impact of dealcoholization on quality properties in white wine at various alcohol content levels
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY. Pag.1-14
ISSN:0022-1155.
Liguori, Loredana.; Albanese, Donatella.; Crescitelli, A.; Di Matteo, Marisa.; Russo, P.
Versione online
Digital Object Identifier (DOI): 10.1007/s13197-019-03839-x
Codice identificativo ISI: WOS:000485085500016
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-85068026871
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS)