Giovanna FERRARI | Pubblicazioni
Giovanna FERRARI Pubblicazioni
2011 | |
Articolo in rivista | |
Aseptic processing of apricots in syrup by means of a continuous pilot scale ohmic unit LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE. Vol. 44. Pag.1546-1554 ISSN:0023-6438. | |
Pataro, Gianpiero; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna | |
Codice identificativo ISI: 000289752200030 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-79953028802 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Application of a multi-pass high-pressure homogenization treatment for the pasteurization of fruit juices JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 104. Pag.364-372 ISSN:0260-8774. | |
Maresca, Paola; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jfoodeng.2010.12.030 Codice identificativo ISI: WOS:000289021100006 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-79952042540 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Free amino acid profile in Malus domestica cv Annurca apples from the Campania region and other Italian vegetables AUSTRALIAN JOURNAL OF CROP SCIENCE. Vol. 5. Pag.154-161 ISSN:1835-2693. | |
Antimo Di, Maro; Roberta, Dosi; Luigia, Ferrara; Micaela, Rocco; Joseph, Sepe; Ferrari, Giovanna; Augusto, Parente | |
Codice identificativo ISI: WOS:000287815600009 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-79952218064 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Effect of electric and flow parameters on PEF treatment efficiency JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 105. Pag.79-88 ISSN:0260-8774. | |
Pataro, Gianpiero; Beatrice, Senatore; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna | |
Codice identificativo ISI: 000289761200008 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-79953044602 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Nanoencapsulation of essential oils to enhance their antimicrobial activity in foods LEBENSMITTEL-WISSENSCHAFT + TECHNOLOGIE. Vol. 44. Pag.1908-1914 ISSN:0023-6438. | |
Donsi', Francesco; Marianna, Annunziata; Sessa, Mariarenata; Ferrari, Giovanna | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.lwt.2011.03.003 Codice identificativo ISI: WOS:000292792400011 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-79959257164 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Encapsulation of bioactive compounds in nanoemulsion-based delivery systems PROCEDIA FOOD SCIENCE. Vol. 1. Pag.1666-1671 ISSN:2211-601X. | |
Donsi', Francesco; Sessa, Mariarenata; Houda, Mediouni; Arbi, Mgaidi; Ferrari, Giovanna | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.profoo.2011.09.246 Codice identificativo ISI: WOS:000314355500244 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Rheological Properties of High Pressure Milk Cream PROCEDIA FOOD SCIENCE. Vol. 1. Pag.862-868 ISSN:2211-601X. | |
Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna; Maresca, Paola | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.profoo.2011.09.130 Codice identificativo ISI: WOS:000314355500129 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Evaluation of the Stability and Antioxidant Activity of Nanoencapsulated Resveratrol during in Vitro Digestion JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 59. Pag.12352-12360 ISSN:0021-8561. | |
Sessa, Mariarenata; Rong, Tsao; Ronghua, Liu; Ferrari, Giovanna; Donsi', Francesco | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/jf2031346 Codice identificativo ISI: WOS:000297608400011 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-83055165711 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Pulsed Electric Fields – assisted vinification PROCEDIA FOOD SCIENCE. Vol. 1. Pag.780-785 ISSN:2211-601X. | |
Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Marina, Fruilo; Pataro, Gianpiero | |
Versione online | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.profoo.2011.09.118 Codice identificativo ISI: WOS:000314355500117 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Articolo in rivista | |
Bacterial inactivation in fruit juices using a continuous flow Pulsed Light (PL) system FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. Vol. 44. Pag.1642-1648 ISSN:0963-9969. | |
Pataro, Gianpiero; Aranxta, Muñoz; Izabela, Palgan; Francesco, Noci; Ferrari, Giovanna; James, Lyng | |
Codice identificativo ISI: 000292950800009 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-80955181162 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
38180The Effects of High Hydrostatic Pressure on the Polyphenols and Anthocyanins in Red Fruit Products
2011 | |
Articolo in rivista | |
The Effects of High Hydrostatic Pressure on the Polyphenols and Anthocyanins in Red Fruit Products PROCEDIA FOOD SCIENCE. Vol. 1. Pag.847-853 ISSN:2211-601X. | |
Ferrari, Giovanna; Maresca, Paola; Rossella, Ciccarone | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.profoo.2011.09.128 Codice identificativo ISI: WOS:000314355500127 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in Atti di convegno | |
Microbial inactivation by high-pressure homogenization: effect of operating parameters, valve design and scale of operation. In: Innovation Food Conference 2011, NPDWORKSHOP (Non-thermal processing division of IFT) Quakenbrück (Germany) DEUTSCHES INSTITUT FÜR LEBENSMITTELTECHNIK E.V. (DIL) Pag.1-1 | |
Innovation Food Conference 2011 Osnabruck October 12-14 | |
Donsi', Francesco; Marianna, Annunziata; Lenza, Ermelinda; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in Atti di convegno | |
Effect of pulsed electric fields pretreatments on S. cerevisiae inactivation by high pressure carbon dioxide. In: International Food Congress Novel Approaches In Food Industry Izmir Şebnem TAVMAN, Semih ÖTLEŞ, Taner BAYSAL, Yekta GÖKSUNGUR, Duygu KIŞLA, Nur DİRİM, Nurcan KOCA Vol.I, Pag.96-101 ISBN:9789754839029 | |
Novel Approaches In Food Industry Çeşme - İzmir- Turchia May 26-29, 2011 | |
Pataro, Gianpiero; Ferrentino, Giovanna; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Mass Transfer Enhancement by Means of Electroporation. In Editor: Jozef Markoš Mass Transfer in Chemical Engineering Processes Pag.151-176 InTech. ISBN:9789533076195 | |
Pataro, Gianpiero; Ferrari, Giovanna; Donsi', Francesco | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.5772/659 Codice identificativo ISI: WOS:000385162300009 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Nanoemulsions of grape marc extract as natural additives to improve hazelnut paste shelf-life. In Editors: Taoukis, P. S., Stoforos, N. G., Karathanos, V. T., Saravacos, G. D. Proceedings of the 11th International Congress on Engineering and Food (ICEF11) Pag.165-166 Athens Cosmoware Publisher. ISBN:9789608978935 | |
Danila, Amendola; Donsi', Francesco; Sessa, Mariarenata; Ferrari, Giovanna; Dante Marco De, Faveri; Giorgia, Spigno | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Pulsed Electric Fields – assisted vinification. In Editors: Taoukis, P. S., Stoforos, N. G., Karathanos, V. T., Saravacos, G. D. Proceedings of the 11th International Congress on Engineering and Food (ICEF11) Pag.349-350 Athens Cosmoware publisher. ISBN:9789608978935 | |
Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Fruilo, Marina; Pataro, Gianpiero | |
Codice identificativo ISI: WOS:000314355500117 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
EFFECTS OF EMERGING TECHNOLOGIES ON FOOD QUALITY. In EDITORS: Daniel A. Medina and Amanda M. Laine Food Quality: Control, Analysis and Consumer Concerns Pag.505-554 Nova Science Publishers, Inc.. ISBN:9781611229172 | |
Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Paola, Maresca; Pataro, Gianpiero | |
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84895334325 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Optimization of high pressure freezing processes of vegetable tissues. In Editors: TAVMAN, S., ÖTLEŞ, S., BAYSAL, T., GÖKSUNGUR, Y., KIŞLA, D., DİRİM, N., KOCA, N. PROCEEDINGS OF THE INTERNATIONAL FOOD CONGRESS NOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY (NAFI 2011) Pag.267-267 Izmir Meta Basim. ISBN:9789754839029 | |
Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna; Maresca, Paola; Rossella, Ciccarone | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Rheological properties of high pressure milk cream. In Petros S. Taoukis, Nikolaos G. Stoforos, Vaios T. Karathanos, George D. Saravacos Food Process Engineering in a Changing World Pag.1657-1659 Athens, Greece NTUA, School of Chemical Engineering, Athens.. ISBN:9789608978959 | |
Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna; Maresca, Paola | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Effect of pulsed electric fields pretreatments on S. cerevisiae inactivation by high pressure carbon dioxide. In PROCEEDINGS OF THE INTERNATIONAL FOOD CONGRESS NOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY Pag.96-101 Izmir Þebnem TAVMAN, Semih ÖTLEÞ, Taner BAYSAL Yekta GÖKSUNGUR, Duygu KIÞLA, Nur DÝRÝM, Nurcan KOCA. ISBN:9789754839029 | |
Pataro, Gianpiero; Ferrentino, Giovanna; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Pulsed light decontamination of vegetables and fruits. In Petros S. Taoukis, Nikolaos G. Stoforos, Vaios D. Karathanos, George D. Saravacos Food Process Engineering in a Changing World Pag.1729-1731 Athens, Greece NTUA, School of Chemical Engineering, Athens. ISBN:9789608978959 | |
Pataro, Gianpiero; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Encapsulation of bioactive compounds in nanoemulsion-based delivery systems. In Editors: Taoukis, P. S., Stoforos, N. G., Karathanos, V. T., Saravacos, G. D. Proceedings of the 11th International Congress on Engineering and Food (ICEF11) Pag.681-682 Athens Cosmoware Publisher. ISBN:9789608978935 | |
Donsi', Francesco; Sessa, Mariarenata; Ferrari, Giovanna; Houda, Mediouni; Arbi, Mgaidi | |
Codice identificativo ISI: WOS:000314355500244 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2011 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Nanoemulsion-based delivery systems for the encapsulation of essential oils to be used as antimicrobials in foods. In Editors: TAVMAN, S., ÖTLEŞ, S., BAYSAL, T., GÖKSUNGUR, Y., KIŞLA, D., DİRİM, N., KOCA, N. PROCEEDINGS OF THE INTERNATIONAL FOOD CONGRESS NOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY (NAFI 2011) Pag.16-21 Izmir Meta Basim Publisher. ISBN:9789754839029 | |
Donsi', Francesco; Marianna, Annunziata; Sessa, Mariarenata; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |