Pubblicazioni

Giovanna FERRARI Pubblicazioni


2012
Articolo in rivista
Effects on Escherichia coli inactivation and quality attributes in apple juice treated by combinations of pulsed light and thermosonication
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. Vol. 45. Pag.299-305
ISSN:0963-9969.
Arantxa, Muñoz; Irene M., Caminiti; Izabela, Palgan; Pataro, Gianpiero; Francesco, Noci; Desmond J., Morgan; Denis A., Cronin; Paul, Whyte; Ferrari, Giovanna; James G., Lyng
Codice identificativo ISI: WOS:000300745700042
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84855542143
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2012
Articolo in rivista
Design of nanoemulsion-based delivery systems of natural antimicrobials: Effect of the emulsifier.
JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY. Vol. 159. Pag.342-350
ISSN:0168-1656.
Donsi', Francesco; Marianna, Annunziata; Mariarosaria, Vincensi; Ferrari, Giovanna
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jbiotec.2011.07.001
Codice identificativo ISI: WOS:000304251400011
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84861228320
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2012
Articolo in rivista
Effect of Emulsifier Type and Disruption Chamber Geometry on the Fabrication of Food Nanoemulsions by High Pressure Homogenization
INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH. Vol. 51. Pag.7606-7618
ISSN:0888-5885.
Donsi', Francesco; Sessa, Mariarenata; Ferrari, Giovanna
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/ie2017898
Codice identificativo ISI: WOS:000304837500019
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84858862612
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2012
Articolo in rivista
Occurrence of Pipecolic Acid and Pipecolic Acid Betaine (Homostachydrine) in Citrus Genus Plants
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 60(1). Pag.315-321
ISSN:0021-8561.
Luigi, Servillo; Alfonso, Giovane; Maria Luisa, Balestrieri; Ferrari, Giovanna; Domenico, Cautela; Domenico, Castaldo
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/jf204286r
Codice identificativo ISI: WOS:000298943000045
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84855772476
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2012
Articolo in rivista
Chemical composition and functional properties of gum exudates from the trunk of the almond tree (Prunus dulcis)
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL. Vol. 18. Pag.241-250
ISSN:1082-0132.
Mahfoudhi, N; Chouaibi, M; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Hamdi, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1177/1082013211415173
Codice identificativo ISI: WOS:000305208200005
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84862298087
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2012
Articolo in rivista
A Comparative Study on Physicochemical, Rheological and Surface Tension Properties of Tunisian Jujube (Zizyphus lotus L.) Seed and Vegetable Oils
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 8(2) - Article 11. Pag.1-20
ISSN:1556-3758.
Chouaibi, M; Mahfoudhi, N.; Rezig, L.; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Hamdi, S.
Digital Object Identifier (DOI): 10.1515/1556-3758.2759
Codice identificativo ISI: WOS:000305090300011
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84870567359
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2012
Articolo in rivista
Nutritional composition of Zizyphus lotus L. seeds
SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE. Vol. 92. Pag.1171-1177
ISSN:0738-9310.
Moncef, Chouaibi; Nesrine, Mahfoudhi; Leila, Rezig; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Salem, Hamdi
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/jsfa.4659
Codice identificativo ISI: WOS:000301645900003
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84858708794
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2012
Contributo in Atti di convegno
Infusione di oli essenziali in alimenti solidi attraverso l’incapsulamento in nanoemulsioni.
In: Atti del Convegno GRICU 2012 - Ingegneria Chimica: dalla nanoscala alla macroscala Pag.49-52

Montesilvano (PE) - Italy 16-19 Settembre 2012
Donsi', Francesco; A., Cuomo; Ferrari, Giovanna
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2012
Contributo in Atti di convegno
Estrazione di succo di mirtillo mediante pressatura assistita da PEF.
In: Convegno GRICU2012-Ingnegneria Chmica: dalla nanoscala alla macroscala Pag.579-582
Convegno GRICU2012-Ingnegneria Chmica: dalla nanoscala alla macroscala
Montesilvano (Italy) 16-19 Settembre 2012
Pataro, Gianpiero; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna
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2012
Contributo in Atti di convegno
Pulsed Electric Fields on texture and diffusive properties of pork meat tissue.
In: Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012 - Book of Abstracts Fisciano (SA) ProdAl Scarl Pag.72-72

Fisciano (SA) - Italy September 26-28, 2012
Wittner, M.; Murgueito, N.; Schulz, M.; Knorr, D.; Pataro, Gianpiero; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna
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2012
Contributo in Atti di convegno
Impatto delle Tecnologie Innovative sulla qualità di un succo di mela modello: PEF, HPH e HHP a confronto.
In: CONVEGNO GRICU 2012-Ingegneria Chimica: dalla nanoscala alla macroscala Pag.583-586
CONVEGNO GRICU 2012-Ingegneria Chimica: dalla nanoscala alla macroscala
Montesilvano (Italy) 16-19 Settembre 2012
Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; M., Arbi; Paola, Maresca; Pataro, Gianpiero; Maria Rosaria, Vincensi; H., Lefires
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2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Set up of a batch Ohmic Heating system for sterilization of solid-liquid mixture.
In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.150-154 Fisciano (SA) ProdAl Scarl.
ISBN:9788890326189
Pataro, Gianpiero; Valerio, Vitale; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna
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2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Microbiological stability and quality properties of Cannellini beans processed by Conventional and Ohmic Heating.
In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.145-149 Fisciano (SA) ProdAl Scarl.
ISBN:9788890326189
Pataro, Gianpiero; Valerio, Vitale; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna
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2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Experimental measurement of carbon dioxide solubility.
In Dense phase carbon dioxide Pag.37-66 Oxford MALDEN, USA, MA: WILEY-BLACKWELL United Kingdom: Blackwell Science Limited.
ISBN:9780813806495
G., Ferrentino; T., Calix; Poletto, Massimo; Ferrari, Giovanna; M. O., Balaban
Codice identificativo ISI: WOS:000343922200010
Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84888653914
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2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
The use of soaking and blanching pre-treatments to improve Ohmic heating uniformity of beans–liquid mixtures.
In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.140-144 Fisciano (SA) ProdAl Scarl.
ISBN:9788890326189
Pataro, Gianpiero; Valerio, Vitale; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna
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2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Microbial inactivation by a combined PEF-HPCD treatment in a continuous flow system.
In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.21-26 Fisciano (SA) ProdAl Scarl.
ISBN:9788890326189
Pataro, Gianpiero; Mariano De, Lisi; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna
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2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Metal release from stainless steel electrodes of a PEF treatment chamber.
In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.26-30 Fisciano (SA) ProdAl Scarl.
ISBN:9788890326189
Pataro, Gianpiero; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna
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2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
PEF-assisted juice extraction from different grape varieties.
In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012 - Book of Full Papers Pag.111-115 Fisciano (SA) ProdAl Scarl.
ISBN:9788890326189
Pataro, Gianpiero; Ferrari, Giovanna; Donsi', Francesco
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2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Use of carbon dioxide in dairy processing.
In Dense Phase Carbon Dioxide Food and Pharmaceutical Applications Pag.177-198 Ames, Iowa MALDEN, USA, MA: WILEY-BLACKWELL United Kingdom: Blackwell Science Limited..
ISBN:9780813806495
G., Ferrentino; Ferrari, Giovanna
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2012
Contributo in volume (Capitolo o Saggio)
Mathematical modelling of the electric field distribution in a co-field chamber of a PEF system.
In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Paper Pag.10-14 Fisciano (SA) ProdAl Scarl.
ISBN:9788890326189
Pataro, Gianpiero; Lamberti, Patrizia; Ferrari, Giovanna
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