Giovanna FERRARI | Pubblicazioni
Giovanna FERRARI Pubblicazioni
2012 | |
Articolo in rivista | |
Effects on Escherichia coli inactivation and quality attributes in apple juice treated by combinations of pulsed light and thermosonication FOOD RESEARCH INTERNATIONAL. Vol. 45. Pag.299-305 ISSN:0963-9969. | |
Arantxa, Muñoz; Irene M., Caminiti; Izabela, Palgan; Pataro, Gianpiero; Francesco, Noci; Desmond J., Morgan; Denis A., Cronin; Paul, Whyte; Ferrari, Giovanna; James G., Lyng | |
Codice identificativo ISI: WOS:000300745700042 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84855542143 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
37480Design of nanoemulsion-based delivery systems of natural antimicrobials: Effect of the emulsifier.
2012 | |
Articolo in rivista | |
Design of nanoemulsion-based delivery systems of natural antimicrobials: Effect of the emulsifier. JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY. Vol. 159. Pag.342-350 ISSN:0168-1656. | |
Donsi', Francesco; Marianna, Annunziata; Mariarosaria, Vincensi; Ferrari, Giovanna | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1016/j.jbiotec.2011.07.001 Codice identificativo ISI: WOS:000304251400011 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84861228320 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Articolo in rivista | |
Effect of Emulsifier Type and Disruption Chamber Geometry on the Fabrication of Food Nanoemulsions by High Pressure Homogenization INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH. Vol. 51. Pag.7606-7618 ISSN:0888-5885. | |
Donsi', Francesco; Sessa, Mariarenata; Ferrari, Giovanna | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/ie2017898 Codice identificativo ISI: WOS:000304837500019 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84858862612 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
38173Occurrence of Pipecolic Acid and Pipecolic Acid Betaine (Homostachydrine) in Citrus Genus Plants
2012 | |
Articolo in rivista | |
Occurrence of Pipecolic Acid and Pipecolic Acid Betaine (Homostachydrine) in Citrus Genus Plants JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY. Vol. 60(1). Pag.315-321 ISSN:0021-8561. | |
Luigi, Servillo; Alfonso, Giovane; Maria Luisa, Balestrieri; Ferrari, Giovanna; Domenico, Cautela; Domenico, Castaldo | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1021/jf204286r Codice identificativo ISI: WOS:000298943000045 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84855772476 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Articolo in rivista | |
Chemical composition and functional properties of gum exudates from the trunk of the almond tree (Prunus dulcis) FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL. Vol. 18. Pag.241-250 ISSN:1082-0132. | |
Mahfoudhi, N; Chouaibi, M; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Hamdi, S. | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1177/1082013211415173 Codice identificativo ISI: WOS:000305208200005 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84862298087 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Articolo in rivista | |
A Comparative Study on Physicochemical, Rheological and Surface Tension Properties of Tunisian Jujube (Zizyphus lotus L.) Seed and Vegetable Oils INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING. Vol. 8(2) - Article 11. Pag.1-20 ISSN:1556-3758. | |
Chouaibi, M; Mahfoudhi, N.; Rezig, L.; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Hamdi, S. | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1515/1556-3758.2759 Codice identificativo ISI: WOS:000305090300011 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84870567359 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Articolo in rivista | |
Nutritional composition of Zizyphus lotus L. seeds SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE. Vol. 92. Pag.1171-1177 ISSN:0738-9310. | |
Moncef, Chouaibi; Nesrine, Mahfoudhi; Leila, Rezig; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; Salem, Hamdi | |
Digital Object Identifier (DOI): 10.1002/jsfa.4659 Codice identificativo ISI: WOS:000301645900003 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84858708794 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in Atti di convegno | |
Infusione di oli essenziali in alimenti solidi attraverso l’incapsulamento in nanoemulsioni. In: Atti del Convegno GRICU 2012 - Ingegneria Chimica: dalla nanoscala alla macroscala Pag.49-52 | |
Montesilvano (PE) - Italy 16-19 Settembre 2012 | |
Donsi', Francesco; A., Cuomo; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in Atti di convegno | |
Estrazione di succo di mirtillo mediante pressatura assistita da PEF. In: Convegno GRICU2012-Ingnegneria Chmica: dalla nanoscala alla macroscala Pag.579-582 | |
Convegno GRICU2012-Ingnegneria Chmica: dalla nanoscala alla macroscala Montesilvano (Italy) 16-19 Settembre 2012 | |
Pataro, Gianpiero; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in Atti di convegno | |
Pulsed Electric Fields on texture and diffusive properties of pork meat tissue. In: Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012 - Book of Abstracts Fisciano (SA) ProdAl Scarl Pag.72-72 | |
Fisciano (SA) - Italy September 26-28, 2012 | |
Wittner, M.; Murgueito, N.; Schulz, M.; Knorr, D.; Pataro, Gianpiero; Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in Atti di convegno | |
Impatto delle Tecnologie Innovative sulla qualità di un succo di mela modello: PEF, HPH e HHP a confronto. In: CONVEGNO GRICU 2012-Ingegneria Chimica: dalla nanoscala alla macroscala Pag.583-586 | |
CONVEGNO GRICU 2012-Ingegneria Chimica: dalla nanoscala alla macroscala Montesilvano (Italy) 16-19 Settembre 2012 | |
Donsi', Francesco; Ferrari, Giovanna; M., Arbi; Paola, Maresca; Pataro, Gianpiero; Maria Rosaria, Vincensi; H., Lefires | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Set up of a batch Ohmic Heating system for sterilization of solid-liquid mixture. In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.150-154 Fisciano (SA) ProdAl Scarl. ISBN:9788890326189 | |
Pataro, Gianpiero; Valerio, Vitale; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Microbiological stability and quality properties of Cannellini beans processed by Conventional and Ohmic Heating. In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.145-149 Fisciano (SA) ProdAl Scarl. ISBN:9788890326189 | |
Pataro, Gianpiero; Valerio, Vitale; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Experimental measurement of carbon dioxide solubility. In Dense phase carbon dioxide Pag.37-66 Oxford MALDEN, USA, MA: WILEY-BLACKWELL United Kingdom: Blackwell Science Limited. ISBN:9780813806495 | |
G., Ferrentino; T., Calix; Poletto, Massimo; Ferrari, Giovanna; M. O., Balaban | |
Codice identificativo ISI: WOS:000343922200010 Codice identificativo SCOPUS: 2-s2.0-84888653914 | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
The use of soaking and blanching pre-treatments to improve Ohmic heating uniformity of beans–liquid mixtures. In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.140-144 Fisciano (SA) ProdAl Scarl. ISBN:9788890326189 | |
Pataro, Gianpiero; Valerio, Vitale; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Microbial inactivation by a combined PEF-HPCD treatment in a continuous flow system. In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.21-26 Fisciano (SA) ProdAl Scarl. ISBN:9788890326189 | |
Pataro, Gianpiero; Mariano De, Lisi; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Metal release from stainless steel electrodes of a PEF treatment chamber. In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Papers Pag.26-30 Fisciano (SA) ProdAl Scarl. ISBN:9788890326189 | |
Pataro, Gianpiero; Donsi', Giorgio; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
PEF-assisted juice extraction from different grape varieties. In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012 - Book of Full Papers Pag.111-115 Fisciano (SA) ProdAl Scarl. ISBN:9788890326189 | |
Pataro, Gianpiero; Ferrari, Giovanna; Donsi', Francesco | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
2012 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Use of carbon dioxide in dairy processing. In Dense Phase Carbon Dioxide Food and Pharmaceutical Applications Pag.177-198 Ames, Iowa MALDEN, USA, MA: WILEY-BLACKWELL United Kingdom: Blackwell Science Limited.. ISBN:9780813806495 | |
G., Ferrentino; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |
53474Mathematical modelling of the electric field distribution in a co-field chamber of a PEF system
2012 | |
Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | |
Mathematical modelling of the electric field distribution in a co-field chamber of a PEF system. In Proceeding of the International Conference Bio & Food Electrotechnologies BFE 2012-Book of Full Paper Pag.10-14 Fisciano (SA) ProdAl Scarl. ISBN:9788890326189 | |
Pataro, Gianpiero; Lamberti, Patrizia; Ferrari, Giovanna | |
Visualizza sul Database dei Prodotti (IRIS) |